Ben jij een DIY beginner?

7 Tips om een klein toilet groots in te richten

Het toilet wordt niet voor niets vaak het kleinste kamertje in huis genoemd. Dat wil echter niet zeggen dat je een wc niet groots kunt inrichten! Hieronder 7 tips om een klein toilet zo optimaal mogelijk in te richten.

Wil jij jouw klein toilet groter maken? Dan hoef je echt niet direct een muur door te breken. Met een aantal simpele stappen benut jij namelijk de ruimte optimaal en wordt het toilet optisch groter. Hoe je dat zelf kunt doen? Dat lees je hieronder.

Een toilet, kastje, fonteintje, etc. Allemaal standaard dingen in een toilet. Maar past het ook echt allemaal? Dat kastje op de grond of onder het wastafeltje kun je namelijk prima vervangen door een paar plankjes of kastje boven het toilet. Creëer je gelijk meer beenruimte! Trouwens, is een wastafel echt nodig? Of neemt dat alleen maar onnodig plek in beslag. Bekijk bij het inrichten van je toilet zeker met welke indeling je de meeste ruimte overhoudt. Alleen al het verplaatsen van het toilet tegen een andere muur kan soms al wonderen verrichten.

Door niets op de vloer te plaatsen, creëer je een illusie van ruimte. Het is daarom slim om te kiezen voor een zwevend toilet in plaats van een staand toilet. De toiletborstel kun je ook ophangen en verder hou je de vloer ook vrij. Heb je plek voor een wasbak? Hang ook deze op aan de muur. Als bonus is de vloer zo ook nog eens veel makkelijker schoon te maken.

Donkere kleuren maken een ruimte kleiner en lichte kleuren maken een ruimte juist groter. Witte tegels zijn daardoor een slimme keuze voor in het toilet. En ook al vind ik zelf een matte look heel mooi, glanzende tegels maken een ruimte juist groter, doordat het het licht weerkaatst. Net als spiegels.

 

Wil je jouw toilet breder of juist dieper maken? Dan hoef je echt niet perse een muurtje door te breken. Je kunt namelijk ook optisch de ruimte breder maken door de langwerpige tegels liggend te plaatsen. Een visgraatpatroon is tevens een mooie oplossing. Dit patroon zorgt voor de illusie van een grotere ruimte.

 

 

Wist je dat er ook speciaal sanitair bestaat voor kleine ruimtes? Zo zijn er toiletpotten die ondieper zijn dan standaard wc’s en ook bestaan er toiletten met een extra ondiep waterreservoir. Ook het fonteintje hou je uiteraard liever wat kleiner, dan dat je zo’n mega wasbak monteer.

 

Gebruik zoveel mogelijk accessoires uit dezelfde serie en met hetzelfde kleurenpalet. Hierdoor oogt de ruimte rustiger en daardoor ook ruimtelijker. Wat je verder veel ziet in het toilet is een sierrand. Een sierrand breekt echter de hoogte van de muur, waardoor het toilet juist kleiner lijkt. Hou het dus liever één geheel.

 

Hoe meer troepjes in de ruimte, hoe drukker het wordt. En dat geeft ook een versmallend gevoel. Beperk daarom het aantal accessoires in het zichtveld en berg de rest op. Dit kun je doen in bijvoorbeeld een kastje of op leuke plankjes boven het toilet.

Bekijk de video met tips

Vind je het lastig om de potentie te zien van een klushuis?

Ik kijk graag met je mee! Woon je in Zeeland? Dan kan ik ook mee naar de bezichtiging en samen door het huis lopen en kijken naar alle mogelijkheden. 

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

Hoe installeer je inbouwspots in een bestaand plafond?
10 april 2024

Inbouwspots. Wie heeft ze nu niet in huis? Je ziet ze vaak in de badkamer, keuken en bij ons nu ook in de hal en woonkamer. Wil jij graag inbouwspots installeren in jouw plafond? Of het nu een bestaand plafond is of niet, hieronder leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dat doet en waar je op moet letten.  Inbouwspots Wanneer je gaat verbouwen of renoveren, dan is het altijd slim om een lichtplan te maken. Daarvoor moet je ook goed nadenken wat voor soort verlichting je in welke ruimte wil. Neem daarin ook zeker spots in mee, want spotjes bieden veel voordelen:Spotjes zijn ruimtebesparend;De meeste inbouwspots zijn strak en vallen totaal niet op;Er zijn mega mooie designspots;En je stoot je hoofd er nooit tegenaan.  Inbouwspots installeren Of het nu gaat om een inbouw- op opbouwspot, het is gemakkelijk om deze lichtpunten te installeren wanneer je een plafond gaat vervangen. Tenminste als je de spotjes op andere plekken wil hebben dan de huidige lampen. Door de plafondplaten te verwijderen, kun je alle draden opnieuw leggen en verplaatsen. Wil je echter enkel de lampen of (opbouw)spots vervangen voor mooie inbouwspots, dan kun je ook prima de inbouwspots installeren in jouw bestaande plafond. Denk daarbij aan het plaatsen van moderne LED inbouwspots ter vervanging van bestaande halogeen spots.  Stap 1: maak de juiste opening Allereerst moet je de juiste zaagmaat bepalen. Ga je de bestaande spots vervangen? Dan is er al een opening in het plafond en moet je goed opletten of de nieuwe inbouwspots …

voordelen om je was buiten te drogen
4 april 2024

Het is lente! En dat betekent ook weer dat de was weer buiten opgehangen kan worden. Ben jij ook zo dol op de geur van frisse was wapperend in het zonnetje? Of nog niet overtuigd en stop je ook nu nog alles in de droger? Hieronder de belangrijkste voordelen om je was buiten te drogen. Zelf ben ik zo iemand, die heel gemakkelijk alles in de droger gooit. Maar als het zonnetje schijnt, hang ik graag de was buiten te drogen. Het beddengoed is daarbij mijn favoriet om buiten aan de lijn te hangen. Geen idee waarom, maar ik word daar dus heen blij van.  Droogmolens Zelf hang ik de was buiten aan een droogmolen. Je hebt daarvoor verschillende handige opties. De Topspinner Droogmolen bijvoorbeeld. Deze molen draait voor jou, waardoor je zelf niet hoeft rond te lopen om de was op te hangen. Ideaal kan ik je vertellen! Maar je hebt ook de Lift-O-Matic is dan weer instelbaar op jouw ideale werkhoogte en de Essential Droogmolen neemt nauwelijks ruimte in je tuin in.Extra handig: de droogmolens zijn voorzien van speciale gaten in de armen waar je gemakkelijk kleerhangers aan ophangt.En kan je ergens een gat in de grond maken? Voor de WallFix Droogrekken volstaat een muur. Deze slimme droger met 24 meter waslijn biedt ruimte aan maar liefst twee wassen. Of ga, zoals wij voorheen, voor een roldrooglijn. Maar waarom zou je eigenlijk de was buiten drogen?  Voordelen van de was buiten drogen Het is GRATISEen droger gebruikt energie en kost dus geld, terwijl …

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

Reacties

  1. Marie de Jongezegt:

    Antwoord
    november 7, 2019

    Bedankt voor deze handige tips om mijn wc opnieuw in te richten. Omdat deze erg klein is, vind ik het lastig om geschikte accessoires te vinden. Ik ga er in ieder geval voor zorgen dat alles een geheel wordt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *