Ben jij een DIY beginner?

10x Mijn baby MUSTHAVES van 0 tot 3 maanden

musthaves baby kraamtijd

Jaaaaaa! Ik ben mama geworden van een heel lief jongetje. Ondertussen is hij allang geen newborn meer, maar ik wilde toch graag mijn baby musthaves delen voor de eerste drie maanden. Ik wist – als nieuwbakken moeder – namelijk echt niet wat je allemaal werkelijk nodig hebt met een baby op komst.

Gelukkig biedt Google hulp in de vorm van eindeloze lijstjes voor de babyuitzet. Maar heb je echt een luierverwarmer (say what?) nodig? Kortom, wat gebruik je nu echt van al die leuke (en vaak dure) babyproducten?

Nou, dit zijn dus mijn top 10 absolute baby musthaves voor de newborn!

1 – Hydrofiele luiers

Misschien kunnen jullie het je nog wel herinneren uit mijn shoplog, maar ik had dus zo’n 4 hydrofiele doeken gekocht van te voren. In de eerste week heb ik er direct 10 bijgekocht. De kleine bleek een flinke spuger te zijn en dan heb je gewoon heel veel spuugdoeken nodig. Ook gebruikte ik de hydrofiele luiers de eerste weken als inbakerdoek. Je kan de doeken trouwens ook wassen op 90 graden. Ideaal!

Mijn favoriete hydrofiele luiers

2 – Speentje/Tut

Om het jezelf makkelijk te maken, is een speentje een must. Het is eigenlijk gewoon een soort stop als je baby huilt. Zelf was ik trouwens een enorme tutter. Serieus ik praatte niet eens, want dan moest ik mijn tut uitdoen. Mijn zoontje leek echter niets te moeten hebben van een speentje. Op mijn vingers zoog hij echter flink. Nu bleek dat hij gewoon een ander soort speentje wilde; een soothie. Niet echt instagrammable, maar hij vond het heerlijk tutteren.

Mijn favoriete speentjes

3 - Overslagrompers

Overslagrompers of ‘kimono’ rompertjes zijn echt een musthave! Ik zou niet eens andere soort rompers kopen. Je legt deze gewoon open neer, baby erin en maak de romper met de drukknoopjes weer dicht. Geen rare taferelen om de romper over zijn of haar hoofdje te krijgen en ook geen gekke acties om de romper weer uit te krijgen. Kortom, ideaal!

Mijn favoriete rompers

4 - Cosleeper

Weer zoiets dat ik voor de bevalling echt de grootste onzin vond om te kopen. Nu ben ik helemaal voor een cosleeper. De kleine wilde hier namelijk het liefst tegen ons aan slapen of minimaal een vinger vasthouden. In de kraamweek sliep hij dan ook in zijn mandje tussen ons in. Zelf hadden wij toen nog maar een paar centimeter over om zelf te liggen, dus mijn vriend sliep vaak op de bank. Na een nachtje uit logeren bij opa en oma lag hij heerlijk te slapen in de cosleeper. Zo lekker dat ik de volgende ochtend de cosleeper in mijn auto heb geladen en thuis neergezet. Zo lagen papa en mama ook weer lekker samen in bed.

De mooiste cosleepers

5 - Hartslagje

Je hebt allerlei muzieksystemen met allerlei white noise geluiden. Zelf ben ik helemaal dol op het hartslagje, maar het knuffeltje speelt ook regengeluiden en een soort baarmoedergeluid. Vanaf het begin werd de kleine daar heerlijk rustig van en nu nog steeds gebruiken wij dat.

Mijn favoriete white noise knuffels

6 - Draagdoek

Zonder mijn draagdoek zou ik echt gek geworden zijn! De kleine wilde namelijk enkel tegen mij aan slapen. Ik zat daarom vooral veel achterover op de bank met hem op mij. Super lief! Maar ook onhandig. Hij sliep dus ook niet in de kinderwagen. En toen hij ook een tijdje helemaal niet wilde slapen, was de draagdoek echt mijn redder. In de draagdoek viel hij namelijk binnen een minuut in slaap. En ik? Ik kan op mijn gemak koken, was vouwen of een rondje lopen.  

Mijn favoriete draagdoeken

7 - Wipstoel

Het handige hieraan is dat je jouw kleintje hierin veilig in kan zetten en jij even je handen vrij hebt. Mijn zoontje lag er bijvoorbeeld altijd in als ik ging douchen. Wij hadden zowel boven als beneden een wipstoel. Boven hadden wij een goedkope wipstoel, waarin hij lekker speelde. En beneden de Nuna Leaf, die een stuk duurder is, maar zeker het geld waard. Dit babystoeltje wiegt namelijk lang door, waarbij ik bij het andere wipstoeltje de hele tijd de wipstoel in bewegen moest houden soms. De leaf wiegt zelfs. Dus dan kon ik langslopen en even een zetje geven en dan weer wat opruimen en dan weer even een zetje geven. En hij viel er ook vaak heerlijk in slaap.

De fijnste wipstoelen

8 - PJ's

Misschien ben jij helemaal losgegaan tijdens je zwangerschap met babykleding, maar ik heb echt heel weinig kleertjes gebruikt. Niet alleen omdat hij er snel uitgroeide, maar ook omdat hij geboren is in een hittegolf. Verder ben ik helemaal fan van boxpakjes en pyjama’s. Mijn vriend was hier ook mega blij mee, want hij hoefde de baby niet in allerlei kleertjes te frummelen. Gewoon een lekkere onesie.

De zachtste baby onesies

9 - Inbakerslaapzak

Veel ouders zweren bij de inbakerslaapzak van Puckababy, maar hier was de slaapzak van Love to dream een groot succes. Hoe dan ook, is een inbakerslaapzak zeker fijn om de kleine beter en langer te laten slapen. Welke echter het fijnste is voor jouw baby is een kwestie van proberen.

Mijn favo slaapzakjes

10 - YoYo+ kinderwagen

Eerst wilden wij niet eens een kinderwagen, want waar laat je zoiets? Toen kwam ik op de Negenmaandenbeurs de Babyzen YoYo+ tegen. Wat een tof ding is dat toch! Deze kinderwagen is eigenlijk een soort buggy. Lekker licht en klein. En het mooiste: het is ook geschikt voor een newborn dankzij een speciale set. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten en de kinderwagen mag gewoon mee het vliegtuig in. Scheelt je ook weer wachten op de buggy bij de bagageband.

Mijn favo kinderwagen!

Sign up for free class

It’s easy and free!


Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar ik ontvang dan een mini commissie. Op die manier kan ik meer inspiratie delen op mijn blog. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonqBabypark of trakteer ons op een kopje thee. 

Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

rieten tas zelf maken zonder naaimachine
21 mei 2024

Hoe leuk is een rieten tas voor de zomer! Of is het een jutten strandtas? Hoe dan ook een ronde variant vind ik echt mega schattig en toen dacht ik: waarom maak ik er niet gewoon zelf eentje! En tada, hier mijn zelfgemaakte toffe DIY rieten tas voor de zomer. I love it!En nee, daar heb je dus GEEN naaimachine voor nodig en je hoeft ook niet per se te gaan haken. Deze DIY beachbag is eigenlijk heel simpel. Ik gebruikte gewoon twee placemats (simpel hé) en lijmde deze aan een canvas tas vast (ja echt!).   Zo maak je zelf deze rieten tas Nodig Twee placemats (ik heb de mijne gehaald bij de Karwei voor € 5 per stuk) Canvas tas (had ik nog liggen) Lijmpistool Naald & Draad Jutten touw Alles bij elkaar was ik nog geen 15 euro kwijt. Stap-voor-stap uitleg Leg de canvas tas plat op tafel en zet het lijmpistool aan. Stop in de tas een hobby mat of stuk karton, om ervoor te zorgen dat je straks niet direct beide kanten aan elkaar vastlijm. Lijm een placemat op de ene kant van de tas. Draai daarna de tas om en vouw de hoekjes dubbel (deze kun je ook even vastlijmen). Lijm de andere placemat vast aan de andere kant van de tas. Eventueel; Voor extra stevigheid en als leuke versiering stik jerondom de rand met de naald en draad de twee placemats nog eens aanelkaar vast. (behalve bij de opening natuurlijk ) Om de hengels wikkel je het jutten …

20 mei 2024

 Buiten koken, barbecueën en borrelen. Er is in de zomer niets beters dan lekker buiten eten in het avondzonnetje. En je zit nog lekkerder aan een mooie tuintafel!  In deze blog vind je daarom inspiratie voor de mooiste eettafels voor in jouw tuin. Daarnaast deel ik nog handige tips om het buiteneten nog gezelliger te maken voor het hele gezin. Duurzaamheid en onderhoud Het is als eerste belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en het onderhoud van een tuintafel. Zoek naar duurzame materialen zoals teakhout of aluminium, die bestand zijn tegen weersinvloeden en er jarenlang mooi uit blijven zien.  Let er wel op dat houten buitentafels aardig wat onderhoud nodig hebben. Een tuintafel van teak of acacia moet je elk jaar oliën of beitsen om ze mooi te houden.  Kunststof of metalen tuintafels zijn dan weer gemakkelijk in onderhoud, maar kunnen wel gaan roesten of verkleuren. Denk dus goed na wat voor jou belangrijk is en kies op basis daarvan voor een houten, metalen of kunststoffen tafel.  Moderne eettafels voor buiten Tegenwoordig lijken buitentafels gewoon op binnentafels! Je kan dus prima jouw interieurstijl doortrekken naar buiten. Denk aan moderne eettafels met minimalistische ontwerpen, strakke lijnen en materialen zoals glas, aluminium of gepoedercoat staal. Deze tuintafels zijn niet alleen stijlvol, maar ook gemakkelijk te onderhouden.  Combineer ze met bijpassende tuinmeubels om een samenhangende en moderne eetplek voor buiten te creëren. Ronde bistrotafel Als ik aan een ronde tuintafel denk, denk ik aan die schattige charmante Franse bistrotafeltjes. Charmanter wordt het niet! Sowieso leuk voor in een …

marmerlook bloempot maken met nagellak
13 mei 2024

Heb jij ook weleens op Pinterest of IG gezien dat je marmeren vaasjes, bloempotten, glazen, enzovoorts simpelweg kan maken met nagellak? Maar kun je echt woonaccessoires een marmerlook geven met nagellak? En is dit wel zo simpel? Dus toen ik een saai bloempotje wilde pimpen, dacht ik: "laten we dit eens uittesten!"Tijdens het 'marmeren' met nagellak kwam ik er al snel achter dat dit niet zo simpel ging als Pinterest mij deed geloven. Ook maakte leverde het aardig wat troep op dat niet gemakkelijk op te ruimen is. Sterker nog, de bak ziet er nog steeds niet schoon uit. Maar ik ben ook te lui om met allerlei removers aan de slag te gaan. Mijn DIY marmeren bloempot is in elk geval een dikke FAIL! Maar misschien moet ik gewoon iets meer oefenen?Benieuwd hoe je zelf een marmerlook creëert met nagellak en het eindresultaat van mijn DIY? In deze video tutorial zie je precies hoe ik aan de slag ben gegaan. https://youtu.be/X0PJHNk9E4oWat heb je nodig?Wil je zelf aan de slag en iets marmeren in huis, dan heb je het volgende nodig:Nagellak (diverse kleurtjes)Een bak (dat vies mag worden)WaterEen bloempotje (of iets anders wat je wilt decoreren)Een papiertje (waarop het potje kan drogen)Een beetje wasbenzineEn zo maak je dan een marmerlook met nagellak:Stap 1: Ontvet het bloempotje (of ander ding dat je een marmerlook wil geven) met een beetje wasbenzine.Stap 2: Vul het bakje met een laagje water (veel heb je niet nodig volgens de Pins)Stap 3: Druppel de nagellak er voorzichtig in. Gebruik je meer …

zo kies je de perfecte bank voor jouw huis
5 mei 2024

Op zoek naar een nieuwe bank? Dan wil je natuurlijk wel de juiste bank kopen voor je huis! Je bank super belangrijk in je interieur. Het is de plek waar je ontspant, tijd doorbrengt met je gezin en gasten ontvangt. In deze uitgebreide blog neem ik je stap voor stap mee zodat jij met gemak de perfecte bank kiest voor jouw huis.  De perfecte bank kies je zo: Stap 1: Meet de ruimte voor de juiste maat Voordat je begint met het shoppen naar een nieuwe bank, is het belangrijk goed naar de ruimte te kijken waarin je de bank gaat zetten. Meet de afmetingen van de kamer nauwkeurig, inclusief de beschikbare ruimte voor de bank, zodat je kunt bepalen welke maat het beste past. Houd ook rekening met andere meubelstukken en doorloopruimte om een goede indeling te garanderen. Stap 2: Kies het juiste materiaal Het materiaal van de bank is van grote invloed op de uitstraling en de duurzaamheid ervan. Ben je op zoek naar een luxueuze uitstraling? Fluwelen velours banken voegen een vleugje elegantie en warmte toe aan elke ruimte. Plus ze zijn heerlijk zacht! Andere stoffen banken zijn comfortabel en komen in verschillende kleuren en patronen, maar kunnen gevoelig zijn voor vlekken. Leer is bijvoorbeeld duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar qua kosten ook duurder en past meer in een vintage of industrieel interieur. Overweeg dus ook zeker hoe gemakkelijk het is om de bank schoon te maken, vooral als je kinderen of huisdieren hebt.  Stap 3: Bepaal het model & …

streeploos muur verven
2 mei 2024

Met de groeiende aandacht voor het milieu, winnen duurzame muurverven steeds meer aan populariteit. Duurzame verf is niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook voor je gezondheid. Deze verven bevatten minder vluchtige organische stoffen en zijn watergedragen, wat ze een uitstekende keuze maakt voor zowel binnen als buiten.Een van de topkeuzes voor buiten in deze categorie is Jotun demidekk infinity pure matt. Deze beits is bekend om zijn lange levensduur en uitstekende dekking. Het matte resultaat geeft je muren een elegante en tijdloze uitstraling. Daarnaast is het een duurzame keuze; een perfecte combinatie van esthetiek en ecologie. De voordelen van eco-vriendelijke verf Eco-vriendelijke verf heeft meerdere voordelen, waarvan deze de belangrijkste zijn:Het draagt bij aan een betere luchtkwaliteit binnenshuis, doordat er minder schadelijke dampen vrijkomen tijdens het schilderen en daarna.Deze verven zijn vaak beter afbreekbaar en minder belastend voor het afvalwater.Bij het kiezen van duurzame muurverf draag je bij aan een betere wereld, terwijl je jouw huis een frisse look geeft. Verschillende labels en wat ze betekenen Bij het kiezen van duurzame verf kom je verschillende milieulabels tegen. Labels zoals het EU Ecolabel of het Scandinavische Nordic Swan garanderen dat de productie minder impact heeft op het milieu. Let bij het kopen van verf op deze keurmerken om zeker te zijn van een milieuvriendelijke keuze. Binnen versus buiten: wat werkt het beste? Buitenverf moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden, zoals regen, wind en UV-straling. Daarom bevat buitenverf speciale additieven die zorgen voor extra bescherming en duurzaamheid. Binnenverf daarentegen, …

DIY leertoren Ikea hack
20 april 2024

Is een leertoren het echt waard is om in huis te hebben met een kleine? Na jaren zelf zo’n montessori learning tower te hebben kan ik heel kort zijn: Ja! Een leertoren vind ik echt een must. In deze blog vertel ik je meer over mijn ervaringen en waarom zowel mijn kinderen als ik er blij mee zijn.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.