Ben jij een DIY beginner?

9x Zelfgemaakte kaartjes voor Valentijn

Een kaartje krijgen is leuk, maar een zelfgemaakt kaartje is nog leuker! En nu 14 februari in aantocht is, lijkt het mij leuk om lieve DIY kaarten te delen voor Valentijn. Laat je inspireren.

Zat jij vroeger op 14 februari ook altijd met een smachtend hart te wachten op de postbode? Ik stiekem dus wel. En nu nog steeds vind ik het leuk om een lief kaartje te krijgen met Valentijnsdag. (Schatje als je dit lees.. hint hint) Zelf een kaartje knutselen maakt het daarbij nog mooier en nog leuk ook.

DIY Kaartjes voor Valentijn

Een beetje inspiratie nodig? Hieronder heb ik allerlei lieve DIY kaartjes verzameld, speciaal voor Valentijn!


Kraskaart

Bron

Rowan maakte speciaal voor Valentijn échte kraskaarten. Je kent ze wel: kras een laagje weg en er komt een tekst tevoorschijn. Maar in dit geval verschijnt er niet zomaar een tekst, er verschijnt een speciale, lieve tekst van jou aan je geliefde!

Zo maak je deze lieve kraskaart voor Valentijnsdag


Kaartje met klei

Bron

Femke maakte deze lieve kaarten met klei! Door een beetje rode en witte klei te mengen, krijg je een mooi marmereffect. Deze rolde ze vervolgens in de vorm van een hartje. Vervolgens plak je deze op een dik stuk papier en schrijf je er een tekst bij. Op haar blog deelt ze trouwens meer leuke DIY’s voor Valentijn met klei.

Zo maak je Valentijnshartjes van klei


Lieve fotokaart

Bron

Lucie is fotograaf en deelt haar prachtige zelfgemaakte fotokaart. Ze plakte hiervoor allemaal hartjes aan de muur en maakte een lieve foto met haar zoontje. Wat een schatje!

Zo maak je deze lieve fotokaart


Favo-rietje

Marisca’s zoontje maakte deze lieve en grappige Valentijnskaart voor zijn favo-rietje!

Zo maak je deze low-budget Valentijnskaart


Krijtbord kaart

Sanne ging voor Valentijn aan de slag met krijtbordstickers en het resultaat is super leuk. Je knipt gewoon een hartje uit en plakt het op een kaartje. Met een krijtje kun je er vervolgens een lieve boodschap opschrijven.

Zo maak je een krijtbord kaart


Slider kaart

Iets ingewikkelder is deze slider kaart. Door aan het hartje te trekken, verschijnt er een lieve tekst. Zo leuk!

Zo maak je deze slider kaart


Handlettering kaart

Bron

Anna Laura laat speciaal voor Valentijnsdag zien hoe je een kaart kan handletteren! En eerlijk, het is een stuk simpeler dan ik dacht en je hebt helemaal niet veel spullen nodig!

Zo maak je een Valentijnskaart met handlettering


Pop-up kaart

bron

Op Pinterest vind je meerdere leuke ideeën voor een pop-up Valentijnskaart. Deze kaart vind ik vooral heel erg leuk! Vooral omdat ik dit dus ook vaak zeg thuis. En ook nog eens gemakkelijk zelf te maken.


Handjes kaart

Een iets moeilijker variant, maar misschien nog wel leuker is deze uitvouwbare kaart met handjes. Nog leuker is om de omtrek van je eigen handen te gebruiken of van je kind(eren) natuurlijk!

Zo maak je deze handjes kaart

Wil je nog meer knutselinspiratie voor Valentijn? Dan kun je ook nog deze hartjes knutselen.

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

Hoe installeer je inbouwspots in een bestaand plafond?
10 april 2024

Inbouwspots. Wie heeft ze nu niet in huis? Je ziet ze vaak in de badkamer, keuken en bij ons nu ook in de hal en woonkamer. Wil jij graag inbouwspots installeren in jouw plafond? Of het nu een bestaand plafond is of niet, hieronder leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dat doet en waar je op moet letten.  Inbouwspots Wanneer je gaat verbouwen of renoveren, dan is het altijd slim om een lichtplan te maken. Daarvoor moet je ook goed nadenken wat voor soort verlichting je in welke ruimte wil. Neem daarin ook zeker spots in mee, want spotjes bieden veel voordelen:Spotjes zijn ruimtebesparend;De meeste inbouwspots zijn strak en vallen totaal niet op;Er zijn mega mooie designspots;En je stoot je hoofd er nooit tegenaan.  Inbouwspots installeren Of het nu gaat om een inbouw- op opbouwspot, het is gemakkelijk om deze lichtpunten te installeren wanneer je een plafond gaat vervangen. Tenminste als je de spotjes op andere plekken wil hebben dan de huidige lampen. Door de plafondplaten te verwijderen, kun je alle draden opnieuw leggen en verplaatsen. Wil je echter enkel de lampen of (opbouw)spots vervangen voor mooie inbouwspots, dan kun je ook prima de inbouwspots installeren in jouw bestaande plafond. Denk daarbij aan het plaatsen van moderne LED inbouwspots ter vervanging van bestaande halogeen spots.  Stap 1: maak de juiste opening Allereerst moet je de juiste zaagmaat bepalen. Ga je de bestaande spots vervangen? Dan is er al een opening in het plafond en moet je goed opletten of de nieuwe inbouwspots …

voordelen om je was buiten te drogen
4 april 2024

Het is lente! En dat betekent ook weer dat de was weer buiten opgehangen kan worden. Ben jij ook zo dol op de geur van frisse was wapperend in het zonnetje? Of nog niet overtuigd en stop je ook nu nog alles in de droger? Hieronder de belangrijkste voordelen om je was buiten te drogen. Zelf ben ik zo iemand, die heel gemakkelijk alles in de droger gooit. Maar als het zonnetje schijnt, hang ik graag de was buiten te drogen. Het beddengoed is daarbij mijn favoriet om buiten aan de lijn te hangen. Geen idee waarom, maar ik word daar dus heen blij van.  Droogmolens Zelf hang ik de was buiten aan een droogmolen. Je hebt daarvoor verschillende handige opties. De Topspinner Droogmolen bijvoorbeeld. Deze molen draait voor jou, waardoor je zelf niet hoeft rond te lopen om de was op te hangen. Ideaal kan ik je vertellen! Maar je hebt ook de Lift-O-Matic is dan weer instelbaar op jouw ideale werkhoogte en de Essential Droogmolen neemt nauwelijks ruimte in je tuin in.Extra handig: de droogmolens zijn voorzien van speciale gaten in de armen waar je gemakkelijk kleerhangers aan ophangt.En kan je ergens een gat in de grond maken? Voor de WallFix Droogrekken volstaat een muur. Deze slimme droger met 24 meter waslijn biedt ruimte aan maar liefst twee wassen. Of ga, zoals wij voorheen, voor een roldrooglijn. Maar waarom zou je eigenlijk de was buiten drogen?  Voordelen van de was buiten drogen Het is GRATISEen droger gebruikt energie en kost dus geld, terwijl …

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *