Ben jij een DIY beginner?

Binnenkijken in ons kidsproof kersthuis!

kidsproof kerstversiering voor je huis

Vandaag geef ik jullie een kijkje in ons huis in kerstsfeer. Zelf vind ik de feestdagen altijd zo gezellig. Vooral het versieren van de kerstboom vind ik zo leuk. Dit jaar was ik best laat met decoreren, omdat we eerst niet zoveel wilde versieren. We hebben immers een klein klauterend wezen rondlopen in huis, die al aardig wat kerstballen uit de kerstboom van oma heeft gehaald. Toch kon ik het niet laten om alsnog uit te pakken. Samen zijn we dan ook aan de slag gewoon om ons huis te decoreren op een kidsproof manier. En ik vind ons kersthuis zo knus geworden!

Zoals jullie eerder hebben kunnen zien, hebben wij dit jaar geen echte kerstboom in huis. Sterker nog, we hebben helemaal geen boom staan. Aangezien onze zoon nu anderhalf jaar oud is, hebben wij een gekozen voor een alternatieve kerstboom op de muur. Het kerstboomdoek is een DIY en kun je gemakkelijk zelf maken.

Maar ook al is de boom een wanddoek, er horen natuurlijk wel cadeautjes onder! Al ben ik benieuwd hoe lang die ingepakt onder de boom blijven liggen.

Kerstslinger

Toch vond ik het een beetje kaal zonder een echte kerstboom. Daarom koos ik om dit jaar een guirlande neer te leggen in de vensterbank. Dit hebben mijn ouders ook en dat is zo sfeervol! En tijdens het stylen van de kersttafel kan ik deze ook gemakkelijk gebruiken als center piece. Overigens ben ik in totaal 3x naar een tuincentrum geweest, voordat ik later mijn vriend erom stuurde. Ik kon maar niet beslissen welke het mooiste was. Ik ben niet voor niets een Weegschaal.

De hoogte in

De guirlande versierde ik met kerstballen. Maar dan wel met plastic kerstballen, die bestand zijn tegen de grijpgrage handjes van onze zoon. De breekbare kerstballen hing ik op een plek waar hij niet bij kan: aan een stang aan het plafond. Je kan hiervoor natuurlijk ook simpel een tafelklem voor gebruiken. Op tafel zetten ik een paar kerstboompjes neer. Het witte glinsterboompje komt bij de Intratuin vandaan en de groene vond ik bij de HEMA. En natuurlijk mochten ook de kaarsjes niet ontbreken. Inclusief een paar op batterijen. Dat is een stuk veiliger met een op-tafel-klimmende-dreumes in huis.

guirland in de keuken

Nog meer kerstdeco

Misschien kwam het wel doordat de eerste kerstfilms op Netflix kwamen, maar ik wilde dit jaar opeens flink uitdossen. Ik wilde ook zo’n prachtig versierd huis, zoals in de film. Lekker Amerikaans, maar dan wel met stijl natuurlijk. Dus hop, een kerstkrans op de schouw en ik bestelde nog een kerstslinger via Bol. Met deze slinger versierden we de balk in de keuken. Lichtjes eromheen en om het af te maken hing ik er nog een paar kerstornamenten aan. Het resultaat is echt zo kerstig! Wil je trouwens meer weten over onze achterwand in de keuken? Lees dan zeker deze blog even door.

In onze zithoek mocht mijn kerstboom kussen natuurlijk niet ontbreken! Dit kussentje kun je ook zelf naaien aan de hand van deze video tutorial. Het andere kussentje is nieuw en scoorde ik in de uitverkoop van de HEMA.

Groen, wit en zilver

Vorig jaar ging ik voor goud, maar dit jaar kies ik voor zilver. Deze kleur combineer ik verder met witte kerstballen en groene tinten. Perfect voor een Botanisch Scandinavische kerstsfeer. Het resultaat is een beetje een tegenhanger van het kersttrend Dark Island en ik noem het Bright Island (lol). Het leuke is nog, dat ik de witte en zilveren kerstballen al in huis had. Ik heb enkel een setje in de kleur pastelgroen erbij gekocht dit jaar.

Op het tv-meubel zette ik mijn nieuw geverfde houten kerstboompje neer en een Little People kerststal. Deze kersttal heeft mijn zoontje gekregen voor Sinterklaas. Super leuk en hij speelt er heel lief mee. Boven het tv-meubel legde ik een lichtslinger neer op batterijen van de Action en een paar houten boompjes van de Wibra. Het lichtgevende huisje heb ik een paar jaar geleden gekregen, maar zag ik laatst weer liggen bij de Kruitvat.

Warm licht

Bij een kersthuis horen natuurlijk lichtjes en kaarsen. Dat vind ik tenminste. Wij hebben daarom ook een paar kaarsjes neergezet. Op de vensterbank bij ons binnenraam bijvoorbeeld. De DIY lantaarns staan hier super leuk en de oude blikken passen zo gepimpt mooi in mijn kerstthema van dit jaar. Plus, het is een zero-waste DIY.

diy kerst lantaarns

Ik heb ook kaarsen in de open haard neergezet. Zo kunnen we alsnog de open haard aansteken voor de gezelligheid, zonder dat hij zich kan verbranden aan de haard. Dat wordt waarschijnlijk nog een dingetje, want hoe leer je een dreumes om niet aan het glas te zitten? Of sowieso ergens vanaf te blijven? Tips zijn welkom! Want volgend jaar hoop ik toch echt weer een kerstboom neer te zetten met ballen erin (en dus niet op de grond 🙂 ).

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

Hoe installeer je inbouwspots in een bestaand plafond?
10 april 2024

Inbouwspots. Wie heeft ze nu niet in huis? Je ziet ze vaak in de badkamer, keuken en bij ons nu ook in de hal en woonkamer. Wil jij graag inbouwspots installeren in jouw plafond? Of het nu een bestaand plafond is of niet, hieronder leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dat doet en waar je op moet letten.  Inbouwspots Wanneer je gaat verbouwen of renoveren, dan is het altijd slim om een lichtplan te maken. Daarvoor moet je ook goed nadenken wat voor soort verlichting je in welke ruimte wil. Neem daarin ook zeker spots in mee, want spotjes bieden veel voordelen:Spotjes zijn ruimtebesparend;De meeste inbouwspots zijn strak en vallen totaal niet op;Er zijn mega mooie designspots;En je stoot je hoofd er nooit tegenaan.  Inbouwspots installeren Of het nu gaat om een inbouw- op opbouwspot, het is gemakkelijk om deze lichtpunten te installeren wanneer je een plafond gaat vervangen. Tenminste als je de spotjes op andere plekken wil hebben dan de huidige lampen. Door de plafondplaten te verwijderen, kun je alle draden opnieuw leggen en verplaatsen. Wil je echter enkel de lampen of (opbouw)spots vervangen voor mooie inbouwspots, dan kun je ook prima de inbouwspots installeren in jouw bestaande plafond. Denk daarbij aan het plaatsen van moderne LED inbouwspots ter vervanging van bestaande halogeen spots.  Stap 1: maak de juiste opening Allereerst moet je de juiste zaagmaat bepalen. Ga je de bestaande spots vervangen? Dan is er al een opening in het plafond en moet je goed opletten of de nieuwe inbouwspots …

voordelen om je was buiten te drogen
4 april 2024

Het is lente! En dat betekent ook weer dat de was weer buiten opgehangen kan worden. Ben jij ook zo dol op de geur van frisse was wapperend in het zonnetje? Of nog niet overtuigd en stop je ook nu nog alles in de droger? Hieronder de belangrijkste voordelen om je was buiten te drogen. Zelf ben ik zo iemand, die heel gemakkelijk alles in de droger gooit. Maar als het zonnetje schijnt, hang ik graag de was buiten te drogen. Het beddengoed is daarbij mijn favoriet om buiten aan de lijn te hangen. Geen idee waarom, maar ik word daar dus heen blij van.  Droogmolens Zelf hang ik de was buiten aan een droogmolen. Je hebt daarvoor verschillende handige opties. De Topspinner Droogmolen bijvoorbeeld. Deze molen draait voor jou, waardoor je zelf niet hoeft rond te lopen om de was op te hangen. Ideaal kan ik je vertellen! Maar je hebt ook de Lift-O-Matic is dan weer instelbaar op jouw ideale werkhoogte en de Essential Droogmolen neemt nauwelijks ruimte in je tuin in.Extra handig: de droogmolens zijn voorzien van speciale gaten in de armen waar je gemakkelijk kleerhangers aan ophangt.En kan je ergens een gat in de grond maken? Voor de WallFix Droogrekken volstaat een muur. Deze slimme droger met 24 meter waslijn biedt ruimte aan maar liefst twee wassen. Of ga, zoals wij voorheen, voor een roldrooglijn. Maar waarom zou je eigenlijk de was buiten drogen?  Voordelen van de was buiten drogen Het is GRATISEen droger gebruikt energie en kost dus geld, terwijl …

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *