Ben jij een DIY beginner?

Binnenkijken in ons kidsproof kersthuis!

kidsproof kerstversiering voor je huis

Vandaag geef ik jullie een kijkje in ons huis in kerstsfeer. Zelf vind ik de feestdagen altijd zo gezellig. Vooral het versieren van de kerstboom vind ik zo leuk. Dit jaar was ik best laat met decoreren, omdat we eerst niet zoveel wilde versieren. We hebben immers een klein klauterend wezen rondlopen in huis, die al aardig wat kerstballen uit de kerstboom van oma heeft gehaald. Toch kon ik het niet laten om alsnog uit te pakken. Samen zijn we dan ook aan de slag gewoon om ons huis te decoreren op een kidsproof manier. En ik vind ons kersthuis zo knus geworden!

Zoals jullie eerder hebben kunnen zien, hebben wij dit jaar geen echte kerstboom in huis. Sterker nog, we hebben helemaal geen boom staan. Aangezien onze zoon nu anderhalf jaar oud is, hebben wij een gekozen voor een alternatieve kerstboom op de muur. Het kerstboomdoek is een DIY en kun je gemakkelijk zelf maken.

Maar ook al is de boom een wanddoek, er horen natuurlijk wel cadeautjes onder! Al ben ik benieuwd hoe lang die ingepakt onder de boom blijven liggen.

Kerstslinger

Toch vond ik het een beetje kaal zonder een echte kerstboom. Daarom koos ik om dit jaar een guirlande neer te leggen in de vensterbank. Dit hebben mijn ouders ook en dat is zo sfeervol! En tijdens het stylen van de kersttafel kan ik deze ook gemakkelijk gebruiken als center piece. Overigens ben ik in totaal 3x naar een tuincentrum geweest, voordat ik later mijn vriend erom stuurde. Ik kon maar niet beslissen welke het mooiste was. Ik ben niet voor niets een Weegschaal.

De hoogte in

De guirlande versierde ik met kerstballen. Maar dan wel met plastic kerstballen, die bestand zijn tegen de grijpgrage handjes van onze zoon. De breekbare kerstballen hing ik op een plek waar hij niet bij kan: aan een stang aan het plafond. Je kan hiervoor natuurlijk ook simpel een tafelklem voor gebruiken. Op tafel zetten ik een paar kerstboompjes neer. Het witte glinsterboompje komt bij de Intratuin vandaan en de groene vond ik bij de HEMA. En natuurlijk mochten ook de kaarsjes niet ontbreken. Inclusief een paar op batterijen. Dat is een stuk veiliger met een op-tafel-klimmende-dreumes in huis.

guirland in de keuken

Nog meer kerstdeco

Misschien kwam het wel doordat de eerste kerstfilms op Netflix kwamen, maar ik wilde dit jaar opeens flink uitdossen. Ik wilde ook zo’n prachtig versierd huis, zoals in de film. Lekker Amerikaans, maar dan wel met stijl natuurlijk. Dus hop, een kerstkrans op de schouw en ik bestelde nog een kerstslinger via Bol. Met deze slinger versierden we de balk in de keuken. Lichtjes eromheen en om het af te maken hing ik er nog een paar kerstornamenten aan. Het resultaat is echt zo kerstig! Wil je trouwens meer weten over onze achterwand in de keuken? Lees dan zeker deze blog even door.

In onze zithoek mocht mijn kerstboom kussen natuurlijk niet ontbreken! Dit kussentje kun je ook zelf naaien aan de hand van deze video tutorial. Het andere kussentje is nieuw en scoorde ik in de uitverkoop van de HEMA.

Groen, wit en zilver

Vorig jaar ging ik voor goud, maar dit jaar kies ik voor zilver. Deze kleur combineer ik verder met witte kerstballen en groene tinten. Perfect voor een Botanisch Scandinavische kerstsfeer. Het resultaat is een beetje een tegenhanger van het kersttrend Dark Island en ik noem het Bright Island (lol). Het leuke is nog, dat ik de witte en zilveren kerstballen al in huis had. Ik heb enkel een setje in de kleur pastelgroen erbij gekocht dit jaar.

Op het tv-meubel zette ik mijn nieuw geverfde houten kerstboompje neer en een Little People kerststal. Deze kersttal heeft mijn zoontje gekregen voor Sinterklaas. Super leuk en hij speelt er heel lief mee. Boven het tv-meubel legde ik een lichtslinger neer op batterijen van de Action en een paar houten boompjes van de Wibra. Het lichtgevende huisje heb ik een paar jaar geleden gekregen, maar zag ik laatst weer liggen bij de Kruitvat.

Warm licht

Bij een kersthuis horen natuurlijk lichtjes en kaarsen. Dat vind ik tenminste. Wij hebben daarom ook een paar kaarsjes neergezet. Op de vensterbank bij ons binnenraam bijvoorbeeld. De DIY lantaarns staan hier super leuk en de oude blikken passen zo gepimpt mooi in mijn kerstthema van dit jaar. Plus, het is een zero-waste DIY.

diy kerst lantaarns

Ik heb ook kaarsen in de open haard neergezet. Zo kunnen we alsnog de open haard aansteken voor de gezelligheid, zonder dat hij zich kan verbranden aan de haard. Dat wordt waarschijnlijk nog een dingetje, want hoe leer je een dreumes om niet aan het glas te zitten? Of sowieso ergens vanaf te blijven? Tips zijn welkom! Want volgend jaar hoop ik toch echt weer een kerstboom neer te zetten met ballen erin (en dus niet op de grond 🙂 ).

Sign up for free class

It’s easy and free!


Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar ik ontvang dan een mini commissie. Op die manier kan ik meer inspiratie delen op mijn blog. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonqBabypark of trakteer ons op een kopje thee. 

Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

5 juni 2024

Als het om het creëren van schaduw in de tuin gaat, is een zweefparasol zonder twijfel de beste keuze. Tenminste dat vind ik! Hieronder leg ik je uit waarom ik graag een zweefparasol wil voor in onze zonnige tuin.  Spoiler alert: het heeft alles te maken met flexibiliteit en optimale schaduw buiten. Flexibel to the max Eén van de grootste voordelen van een zweefparasol is de flexibiliteit. De meer traditionele parasols, die een centrale paal hebben, heeft de kantelbare zweefparasol een zijdelingse paal. Dit betekent dat je de parasol gemakkelijk kunt draaien én kantelen om de schaduw precies te richten waar je die nodig hebt. Een zweefparasol kan je gewoon 360 graden draaien, zodat je altijd schaduw hebt, ongeacht de stand van de zon. Dus waarom ik een zweefparasol kopen wil? Omdat dat draaien en kantelen super handig is! Met onze huidige parasol kan ik dat dus NIET. Sowieso moet ik nu telkens de parasol verschuiven en verslepen (zwaar!) om op de juiste plek schaduw te krijgen. En dan is het ook nog eens hopen dat de parasol op die plek überhaupt kan staan.  Ruimtebesparend Een ander voordeel van de zweefparasol is het ruimtebesparende ontwerp. Omdat de paal aan de zijkant staat, is de ruimte onder de parasol volledig vrij. Je hoeft dus niet meer moeilijk te doen met een paal pal in het midden! Dit maakt het ideaal om boven een tuintafel, loungeset of de zandbak te plaatsen. In onze tuin loop ik nu vaak tegen de paal omhoog en …

knusse woonkamer stylen met een klein budget
27 mei 2024

Als ik iets fijn vind dan is dat wel een warm en gezellig thuis. Een knusse woonkamer hoort hier natuurlijk bij! En hier ga je ook blij van worden: een kamer knus stylen kan al met een klein budget.Hieronder geef ik je al mijn tips en tricks om dat knusse gevoel te creëren in de woonkamer. Stap 1 - Voeg texturen toe Verschillende texturen kunnen veel doen om een ruimte uitnodigend en gezellig te maken. Gebruik een mix van kussens en dekens in verschillende stoffen zoals katoen, wol en imitatiebont. Denk bijvoorbeeld aan gebreide dekens, een teddy stoel en fluwelen kussens. Leg een gezellig vloerkleed neer dat zacht aanvoelt onder je voeten en voeg gordijnen of ander raamdecoratie van stof toe die licht filteren maar ook privacy bieden. Maar hoe kies je eigenlijk welke kleuren en patronen? Simpel. Begin met je favoriete kleuren. Zelf hebben wij een groene bank en daarbij past roze, bruin en okergeel heel mooi. Kies twee kleuren uit en shop dan in de winkel kussentjes bij elkaar.  Zoek vooral twee of drie stevige effen gekleurde sierkussens bij elkaar én een of twee neutrale kussens met borduursels, stiksels of prints. Zelf leg ik ze altijd graag bij elkaar om te kijken of de kussentjes goed matchen. Het belangrijkste hierbij is dat de kussens passen bij jouw woonstijl.  Een andere manier om textuur toe te voegen aan je interieur is een decoratieve mand neerzetten. Naast mooi, zijn deze manden ook functioneel. Dit is een hele simpele manier om diepte, …

rieten tas zelf maken zonder naaimachine
21 mei 2024

Hoe leuk is een rieten tas voor de zomer! Of is het een jutten strandtas? Hoe dan ook een ronde variant vind ik echt mega schattig en toen dacht ik: waarom maak ik er niet gewoon zelf eentje! En tada, hier mijn zelfgemaakte toffe DIY rieten tas voor de zomer. I love it!En nee, daar heb je dus GEEN naaimachine voor nodig en je hoeft ook niet per se te gaan haken. Deze DIY beachbag is eigenlijk heel simpel. Ik gebruikte gewoon twee placemats (simpel hé) en lijmde deze aan een canvas tas vast (ja echt!).   Zo maak je zelf deze rieten tas Nodig Twee placemats (ik heb de mijne gehaald bij de Karwei voor € 5 per stuk) Canvas tas (had ik nog liggen) Lijmpistool Naald & Draad Jutten touw Alles bij elkaar was ik nog geen 15 euro kwijt. Stap-voor-stap uitleg Leg de canvas tas plat op tafel en zet het lijmpistool aan. Stop in de tas een hobby mat of stuk karton, om ervoor te zorgen dat je straks niet direct beide kanten aan elkaar vastlijm. Lijm een placemat op de ene kant van de tas. Draai daarna de tas om en vouw de hoekjes dubbel (deze kun je ook even vastlijmen). Lijm de andere placemat vast aan de andere kant van de tas. Eventueel; Voor extra stevigheid en als leuke versiering stik jerondom de rand met de naald en draad de twee placemats nog eens aanelkaar vast. (behalve bij de opening natuurlijk ) Om de hengels wikkel je het jutten …

20 mei 2024

 Buiten koken, barbecueën en borrelen. Er is in de zomer niets beters dan lekker buiten eten in het avondzonnetje. En je zit nog lekkerder aan een mooie tuintafel!  In deze blog vind je daarom inspiratie voor de mooiste eettafels voor in jouw tuin. Daarnaast deel ik nog handige tips om het buiteneten nog gezelliger te maken voor het hele gezin. Duurzaamheid en onderhoud Het is als eerste belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en het onderhoud van een tuintafel. Zoek naar duurzame materialen zoals teakhout of aluminium, die bestand zijn tegen weersinvloeden en er jarenlang mooi uit blijven zien.  Let er wel op dat houten buitentafels aardig wat onderhoud nodig hebben. Een tuintafel van teak of acacia moet je elk jaar oliën of beitsen om ze mooi te houden.  Kunststof of metalen tuintafels zijn dan weer gemakkelijk in onderhoud, maar kunnen wel gaan roesten of verkleuren. Denk dus goed na wat voor jou belangrijk is en kies op basis daarvan voor een houten, metalen of kunststoffen tafel.  Moderne eettafels voor buiten Tegenwoordig lijken buitentafels gewoon op binnentafels! Je kan dus prima jouw interieurstijl doortrekken naar buiten. Denk aan moderne eettafels met minimalistische ontwerpen, strakke lijnen en materialen zoals glas, aluminium of gepoedercoat staal. Deze tuintafels zijn niet alleen stijlvol, maar ook gemakkelijk te onderhouden.  Combineer ze met bijpassende tuinmeubels om een samenhangende en moderne eetplek voor buiten te creëren. Ronde bistrotafel Als ik aan een ronde tuintafel denk, denk ik aan die schattige charmante Franse bistrotafeltjes. Charmanter wordt het niet! Sowieso leuk voor in een …

marmerlook bloempot maken met nagellak
13 mei 2024

Heb jij ook weleens op Pinterest of IG gezien dat je marmeren vaasjes, bloempotten, glazen, enzovoorts simpelweg kan maken met nagellak? Maar kun je echt woonaccessoires een marmerlook geven met nagellak? En is dit wel zo simpel? Dus toen ik een saai bloempotje wilde pimpen, dacht ik: "laten we dit eens uittesten!"Tijdens het 'marmeren' met nagellak kwam ik er al snel achter dat dit niet zo simpel ging als Pinterest mij deed geloven. Ook maakte leverde het aardig wat troep op dat niet gemakkelijk op te ruimen is. Sterker nog, de bak ziet er nog steeds niet schoon uit. Maar ik ben ook te lui om met allerlei removers aan de slag te gaan. Mijn DIY marmeren bloempot is in elk geval een dikke FAIL! Maar misschien moet ik gewoon iets meer oefenen?Benieuwd hoe je zelf een marmerlook creëert met nagellak en het eindresultaat van mijn DIY? In deze video tutorial zie je precies hoe ik aan de slag ben gegaan. https://youtu.be/X0PJHNk9E4oWat heb je nodig?Wil je zelf aan de slag en iets marmeren in huis, dan heb je het volgende nodig:Nagellak (diverse kleurtjes)Een bak (dat vies mag worden)WaterEen bloempotje (of iets anders wat je wilt decoreren)Een papiertje (waarop het potje kan drogen)Een beetje wasbenzineEn zo maak je dan een marmerlook met nagellak:Stap 1: Ontvet het bloempotje (of ander ding dat je een marmerlook wil geven) met een beetje wasbenzine.Stap 2: Vul het bakje met een laagje water (veel heb je niet nodig volgens de Pins)Stap 3: Druppel de nagellak er voorzichtig in. Gebruik je meer …

zo kies je de perfecte bank voor jouw huis
5 mei 2024

Op zoek naar een nieuwe bank? Dan wil je natuurlijk wel de juiste bank kopen voor je huis! Je bank super belangrijk in je interieur. Het is de plek waar je ontspant, tijd doorbrengt met je gezin en gasten ontvangt. In deze uitgebreide blog neem ik je stap voor stap mee zodat jij met gemak de perfecte bank kiest voor jouw huis.  De perfecte bank kies je zo: Stap 1: Meet de ruimte voor de juiste maat Voordat je begint met het shoppen naar een nieuwe bank, is het belangrijk goed naar de ruimte te kijken waarin je de bank gaat zetten. Meet de afmetingen van de kamer nauwkeurig, inclusief de beschikbare ruimte voor de bank, zodat je kunt bepalen welke maat het beste past. Houd ook rekening met andere meubelstukken en doorloopruimte om een goede indeling te garanderen. Stap 2: Kies het juiste materiaal Het materiaal van de bank is van grote invloed op de uitstraling en de duurzaamheid ervan. Ben je op zoek naar een luxueuze uitstraling? Fluwelen velours banken voegen een vleugje elegantie en warmte toe aan elke ruimte. Plus ze zijn heerlijk zacht! Andere stoffen banken zijn comfortabel en komen in verschillende kleuren en patronen, maar kunnen gevoelig zijn voor vlekken. Leer is bijvoorbeeld duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar qua kosten ook duurder en past meer in een vintage of industrieel interieur. Overweeg dus ook zeker hoe gemakkelijk het is om de bank schoon te maken, vooral als je kinderen of huisdieren hebt.  Stap 3: Bepaal het model & …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.