Ben jij een DIY beginner?

DIY: Boxmobiel met vilten balletjes

diy boxmobiel

Voor ons babyhoekje wilde ik graag een mooie boxmobiel maken. Ik had zelfs al een toffe gezien op een andere DIY-blog (deze), maar vanwege gemak gekozen om een hele mooie babymobiel te maken met vilten balletjes. Een DIY project dat ik binnen een half uurtje gepiept heb en de boxmobiel lijkt rechtstreeks uit de winkel te komen: zo gaaf!

De schattige DIY boxmobiel voor boven het wiegje heb ik gemaakt van viltballetjes, houten bamboe ring en wat touw. De viltballetjes en de ring heb ik gekocht bij de Pipoos. Ik koos voor een smalle ring met een diameter van 10 cm. Een kleine babymobiel vind ik namelijk mooier in evenwicht met het mooie wiegje. Ook koos ik dus voor pastelkleurige viltballetjes die passen binnen het kleurenpalet van ons babyhoekje. Ook had ik grote en kleine balletjes. Het touw had ik nog en verder heb ik de houten mobielhouder gebruikt van onze zoon.

Zoals ik al zei, is deze baby mobiel snel zelfgemaakt. Benieuwd hoe? Hieronder leg ik het stap voor stap uit.

Video tutorial

Kleine waarschuwing: deze baby mobiel is enkel bedoeld als decoratie. De balletjes zijn eventueel eraf te trekken en daarom zeker niet geschikt om mee te spelen.

Zo maak je zelf een mobiel van vilt

Stap 1 – Bepaal de volgorde van de kleuren en grootte van de balletjes vilt

Stap 2 – Knoop meerder draden aan je houten ring. Zelf heb ik zes draden aan mijn baby mobiel hangen. Deze hoeven zeker niet allemaal dezelfde lengte te hebben. Maak ze wel langer dan je ze uiteindelijk wil, zodat je er straks nog een knoopje in kunt leggen.

Stap 3 – Rijg met een naald de viltballetjes aan een draad. Zelf vond ik het mooi om hierin te variëren in afstand, zodat het er niet te perfect uitziet.

Stap 4 – Maak een knoopje onderin de draad, zodat de balletjes niet van je draad af kunnen komen. Je zou ook eventueel na elk balletje een knoopje kunnen leggen om elk viltbolletje op zijn plek te houden. Zelf heb ik dit niet gedaan.

Stap 5 – Knoop als laatste twee tot vier draden aan de ring en elkaar vast, en maak een lusje. Hieraan kun je de mobiel ophangen. Zelf heb ik hier nog een extra viltenballetje aan gemaakt.

Succes! En vergeten jullie niet om op Instagram mij te taggen als je ook een mobiel gemaakt hebt? Ik vind het altijd leuk om jullie eigen DIY’s te zien. 

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *