Ben jij een DIY beginner?

DIY Leuke bedankjes voor de juf en meester

Hebben jullie ook al de zomer in je bol? Leun echter nog niet achterover in je strandstoeltje.. want als je een mama of papa bent, dan is er nog zoiets als een afscheidscadeautje voor de juf of meester. Gewoon om bedankt te zeggen dat ze een heel schooljaar jouw lieve (b)engel nieuwe dingen geleerd hebben.

En ja, je kunt natuurlijk een afscheidscadeautje kopen, maar samen maken met die kleine is nog veel leuker! Inspiratie nodig? Ik heb een paar superleuke DIY ideetjes voor je opgespoord en op een rijtje gezet.

Super veel ideeën voor een cadeautje voor de juf of meester!

Tijdens mijn zoektocht op internet voor leuke DIY bedankjes voor de juf of meester vond ik echt super veel DIY ideetjes. Van lekkere snoepjes tot originele knutselwerkjes. Maar vooral kaartjes met leuke woordspelingen. En deze afscheidscadeautjes zijn ook nog eens gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is wat inspiratie én een leuke bedank tekstje.

In de voorbeeldteksten staat nu Juf, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon vervangen voor Meester 😉

Leuke woordspelingen

De leukste woordspelingen om de juf of meester te bedanken is:

 • Bedankt Juf, je was uitMUNTend – en dan met wat munttakjes erbij.
 • Bedankt Juf, het was een fanTAStisch schooljaar – en dan deze tekst maken (verf/strijken/etc.) op een tas.
 • Bedankt Juf, je was FANTAtisch – en dan een sixpack fanta erbij 🙂
 • Bedankt Juf, jij bent GOUD waard – en dan iets inpakken in goudfolie.
 • Bedankt Juf, bij jou WAS ik in goede handen – en dan een zeepje erbij.
 • Bedankt Juf, voor al je TIJD – en dit dan op bijvoorbeeld een klok. (zie op de blog van Mama’s met thee ook een ander voorbeeld met een klok)
 • Bedankt Juf, voor alle leerSTOF – in combinatie met een blik en veger.
 • Een terugBLIK voor de allerleukste Juf – dit maak je dan op een blik en hierin kun je dan nog herinneren achterlaten.
 • JAMmer dat je volgend jaar mijn Juf niet meer bent – met een potje jam erbij.
Einde schooljaar cadeautje voor de juf (bron: Mood Kids)

Snoepjes als bedankje

En daarbij zijn er nog meer leuke woordspelingen met snoepjes! Ideaal voor als je iets lekkers wilt geven als bedankje:

 • HARTstikke bedankt Juf – en dan van die hartvormige snoepjes erbij.
 • Bedankt Juf, Het zit D’ROP – en dan lekkere drop erbij.
 • Voor de allerTOFSTE Juf – en dan van die toffees erbij.
 • Bedankt Juf, deze apenkop wenst je een fijne zomervakantie – Laura van Wereld van Mama tipte deze woordspeling met van die apensnoepjes erbij.
 • Bedankt Juf, ik heb geweldig geNOTEN – en dan natuurlijk nootjes erbij.
 • Bedankt Juf, voor een BIJzonder schooljaar – oké, niet echt een snoepje, maar wel een perfecte tekst met een potje zoete honing erbij.

Nog meer leuke ideetjes

Naast die woordspelingen (die ik overigens echt geniaal vind), vond ik ook andere leuke en originele afscheidscadeautjes. Met wederom teksten natuurlijk! Want het kaartje maakt het bedankje extra leuk.

 • Bedankt Juf, voor de helpende handjes – dit in combinatie met wat handcrème of bak net als Mirjam van Een goed verhaal koekjes in de vorm van handjes. (zie hier hoe)
 • Bedankt Juf, nu op naar een nieuw hoofdstuk – deze tekst kun je prima knutselen op een blanco notitieboekje.
 • Bedankt dat je me hebt laten groeien – deze tekst kun je bijvoorbeeld schilderen op een bloempotje en dan een plantje erin zetten.
 • Aju paraplu! – en dan geef je natuurlijk een paraplu cadeau!
DIY budget | Snel maar origineel ‘Aju paraplu’ kaartje (bron: Mamablogger.nl)

Andere originele afscheidscadeautjes

 • Voor de theeleuten vond ik (hier) het leuke idee voor zelfgemaakt theeverpakkingen. Je knip gewoon een stukje papier uit (even groot als een theezakje), laat je kind hierop tekenen en plak het daarna op het theezakje.
Juffendag kado knutselen (bron: Made by Ellen)
 • Chocolade is altijd een goed idee! Maar wist je dat je ook op chocola kunt krijten? Nee? Nou ik ook niet! Gelukkig vond ik deze blog dat je precies uitlegt hoe je van een chocoladereep een schoolbord kunt maken. Lekker en origineel!
Bedankje voor juf of meester: Maak een schoolbord van chocola (bron: Lady Lemonade)
 • Een rapport voor de juf of meester! Je kunt hiervoor diverse printables vinden online, maar ik vind De 10 leukste van.. van Mirjam (Lees haar blog hier) een leuk cadeau-idee. Vooral als je de lijst laat invullen door je kind zelf.
Een persoonlijk juffencadeau
 • Welke juf of meester houdt er nu niet van boeken? Maar hoe weet je nu op welke pagina je gebleven bent? En daarom is een zelfgemaakte boekenlegger zo leuk! Leuk is vooral om een foto van je kind te plastificeren en er een touwtje aan te maken. Top cadeau!
Een boek of boekenbon met een leuke zelfgemaakte bladwijzer

GRATIS printables

Niet zo van de knutsel of gewoon op zoek naar een last-minute cadeautje voor de juf of meester? Op het internet vind je ook toffe (én gratis) printables om van iets gewoons een leuk cadeautje te maken.

 • Een GRATIS printable met de tekst “Bedankt dat je me helpt groeien juf” om op je potje te plakken vind je hier.
 • Tover een reep chocolade om tot een juffenbedankje (of voor de stoerste meester) dankzij de printables van Studio Thuismus. Hier kun je het downloaden.
 • Posters in huis zijn helemaal hip en flamingo’s zijn gewoon top! Deze gratis printable als bedankje voor de juf met flamingo is daarom ook super leuk. De poster is hier te downloaden.
 • Zoek je gewoon een kaartje? Op Lunabloom vind je meerdere bedank-kaartjes die gewoon gratis te downloaden zijn. Speciaal voor de juffen en meesters. Download ze hier.
DIY bedankje voor de juf of meester ideeen afscheidscadeautjes einde schooljaar
Gratis download: school bedankje (bron: Studio Thuismus)

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

Hoe installeer je inbouwspots in een bestaand plafond?
10 april 2024

Inbouwspots. Wie heeft ze nu niet in huis? Je ziet ze vaak in de badkamer, keuken en bij ons nu ook in de hal en woonkamer. Wil jij graag inbouwspots installeren in jouw plafond? Of het nu een bestaand plafond is of niet, hieronder leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dat doet en waar je op moet letten.  Inbouwspots Wanneer je gaat verbouwen of renoveren, dan is het altijd slim om een lichtplan te maken. Daarvoor moet je ook goed nadenken wat voor soort verlichting je in welke ruimte wil. Neem daarin ook zeker spots in mee, want spotjes bieden veel voordelen:Spotjes zijn ruimtebesparend;De meeste inbouwspots zijn strak en vallen totaal niet op;Er zijn mega mooie designspots;En je stoot je hoofd er nooit tegenaan.  Inbouwspots installeren Of het nu gaat om een inbouw- op opbouwspot, het is gemakkelijk om deze lichtpunten te installeren wanneer je een plafond gaat vervangen. Tenminste als je de spotjes op andere plekken wil hebben dan de huidige lampen. Door de plafondplaten te verwijderen, kun je alle draden opnieuw leggen en verplaatsen. Wil je echter enkel de lampen of (opbouw)spots vervangen voor mooie inbouwspots, dan kun je ook prima de inbouwspots installeren in jouw bestaande plafond. Denk daarbij aan het plaatsen van moderne LED inbouwspots ter vervanging van bestaande halogeen spots.  Stap 1: maak de juiste opening Allereerst moet je de juiste zaagmaat bepalen. Ga je de bestaande spots vervangen? Dan is er al een opening in het plafond en moet je goed opletten of de nieuwe inbouwspots …

voordelen om je was buiten te drogen
4 april 2024

Het is lente! En dat betekent ook weer dat de was weer buiten opgehangen kan worden. Ben jij ook zo dol op de geur van frisse was wapperend in het zonnetje? Of nog niet overtuigd en stop je ook nu nog alles in de droger? Hieronder de belangrijkste voordelen om je was buiten te drogen. Zelf ben ik zo iemand, die heel gemakkelijk alles in de droger gooit. Maar als het zonnetje schijnt, hang ik graag de was buiten te drogen. Het beddengoed is daarbij mijn favoriet om buiten aan de lijn te hangen. Geen idee waarom, maar ik word daar dus heen blij van.  Droogmolens Zelf hang ik de was buiten aan een droogmolen. Je hebt daarvoor verschillende handige opties. De Topspinner Droogmolen bijvoorbeeld. Deze molen draait voor jou, waardoor je zelf niet hoeft rond te lopen om de was op te hangen. Ideaal kan ik je vertellen! Maar je hebt ook de Lift-O-Matic is dan weer instelbaar op jouw ideale werkhoogte en de Essential Droogmolen neemt nauwelijks ruimte in je tuin in.Extra handig: de droogmolens zijn voorzien van speciale gaten in de armen waar je gemakkelijk kleerhangers aan ophangt.En kan je ergens een gat in de grond maken? Voor de WallFix Droogrekken volstaat een muur. Deze slimme droger met 24 meter waslijn biedt ruimte aan maar liefst twee wassen. Of ga, zoals wij voorheen, voor een roldrooglijn. Maar waarom zou je eigenlijk de was buiten drogen?  Voordelen van de was buiten drogen Het is GRATISEen droger gebruikt energie en kost dus geld, terwijl …

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *