Ben jij een DIY beginner?

DIY Zelf een kerstkrans maken

kerstkrans DIY

Zelf een kerstkrans maken is natuurlijk veel leuker dan een dure krans kopen in de winkel. En het is ook helemaal niet zo moeilijk! Ga voor de kerst eens de tuin in en maak zelf een mooie kerstkrans voor bij jou aan de deur.

Dit weekend was ik thuis bij mijn ouders op visite en lag de halve tuin vol met dennentakken. Mijn ouders hadden namelijk de dennenboom gesnoeid en waren net bezig om dit op te ruimen. Plots kregen mijn moeder en ik het slimme idee om een paar takken te verzamelen en zelf een kerstkrans te maken.

Natuurlijk nam ik tijdens het maken notities en foto’s, zodat ook jij deze DIY kunt namaken. Het is redelijk makkelijk zelf te maken, al vond ik het wel prettig dat mijn moeder het eerst even voordeed. Wanneer je er handiger in bent, is de kerstkrans trouwens zo gemaakt. Ben je echter nog even alles aan het uitpluizen zoals ik, dan duurt het ietsjes langer. Maar nog steeds ben je binnen een uurtje klaar hoor.

 

Nodig:

 • heel veel dennentakken
 • snoeischaar
 • ijzerdraad of ring
 • wikkeldraad
 • kniptang
 • visdraad
 • schaar
 • led-lampjes op batterijen
 • kerstversiering
 • stofzuiger

Ook handig:

 • een creatieve moeder

Nog meer DIY kerstkransen

Hoe maak je de kerstkrans?

Natuurlijk begin je met het verzamelen van de dennentakken. Wij haalden deze dus gewoon uit de tuin, maar kan je eventueel ook halen bij een tuincentrum.

Daarna maak je van dik ijzerdraad een cirkel. Je kan deze cirkel zo groot of zo klein maken als je zelf maar wilt.

*Ook een optie is om een ring of een stervorm te kopen en deze te bekleden met de takken. Dit is vaak net iets steviger dan zelf met ijzerdraad een cirkel te maken

Knip meerdere korte stukjes wikkeldraadjes. Hiermee knopen we straks de takjes vast.

Knip daarna de dennentakken om een bosje takken te krijgen. Wij knipten de takken tot ongeveer de grootte van onze hand. Een deel van het bosje takken leg je onder de cirkel en een deel op de cirkel. Deze maak je dan vast met een stukje wikkeldraad.

Nu het eerste bosje eromheen gewikkeld is, knippen we een volgend bosje en leggen deze over de onderkant van het eerste bosje heen. Zo verhullen we gelijk het wikkeldraad van het eerste bosje. We werkten met de klok mee, maar dat is vooral omdat mijn moeder linkshandig is. Ben jij rechts? Dan is tegen de klok in waarschijnlijk handiger. Het belangrijkste is in elk geval dat je altijd het nieuwe bosje over de onderkant van het oude bosje heen legt.

Ga door totdat heel het rondje bekleed is met dennentakken.

Tip! hoe langer je de dennentakken knipt, hoe wilder de kerstkrans en hoe dikker de bosjes, hoe dikker de krans.

Nu de krans helemaal bekleed is, kan je de kerstkrans gaan versieren! Bijvoorbeeld met kerstlichtjes op batterijen. Deze kosten slechts een paar euro bij de Action en drapeer je er als het ware bovenop. De lichtjes en de schakelaar zet je daarna vast met visdraad. De visdraad wikkel je rondom de krans en zie je verder niet.

Daarna is het tijd om de kerstkrans verder te decoreren. Met kerstballen natuurlijk! Met wikkeldraad kan je kleine kerstballen, kaneelstokjes, lintjes, dennenappels, én nog meer erin steken. Leuk!

Dan is het alleen nog maar een kwestie van een haakje maken en ophangen. Al is de kerstkrans ook erg leuk om op tafel te leggen voor een mooie kersttafel.

Jet de kat heeft de kerstkrans in elk geval al goedgekeurd.

Deze DIY maakt trouwens wel een beetje troep, dus de laatste stap is stofzuigen!

Hoe vind jij onze zelfgemaakte kerstkrans?

Sign up for free class

It’s easy and free!


Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar ik ontvang dan een mini commissie. Op die manier kan ik meer inspiratie delen op mijn blog. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonq of Babypark

Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

Hoe installeer je inbouwspots in een bestaand plafond?
10 april 2024

Inbouwspots. Wie heeft ze nu niet in huis? Je ziet ze vaak in de badkamer, keuken en bij ons nu ook in de hal en woonkamer. Wil jij graag inbouwspots installeren in jouw plafond? Of het nu een bestaand plafond is of niet, hieronder leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dat doet en waar je op moet letten.  Inbouwspots Wanneer je gaat verbouwen of renoveren, dan is het altijd slim om een lichtplan te maken. Daarvoor moet je ook goed nadenken wat voor soort verlichting je in welke ruimte wil. Neem daarin ook zeker spots in mee, want spotjes bieden veel voordelen:Spotjes zijn ruimtebesparend;De meeste inbouwspots zijn strak en vallen totaal niet op;Er zijn mega mooie designspots;En je stoot je hoofd er nooit tegenaan.  Inbouwspots installeren Of het nu gaat om een inbouw- op opbouwspot, het is gemakkelijk om deze lichtpunten te installeren wanneer je een plafond gaat vervangen. Tenminste als je de spotjes op andere plekken wil hebben dan de huidige lampen. Door de plafondplaten te verwijderen, kun je alle draden opnieuw leggen en verplaatsen. Wil je echter enkel de lampen of (opbouw)spots vervangen voor mooie inbouwspots, dan kun je ook prima de inbouwspots installeren in jouw bestaande plafond. Denk daarbij aan het plaatsen van moderne LED inbouwspots ter vervanging van bestaande halogeen spots.  Stap 1: maak de juiste opening Allereerst moet je de juiste zaagmaat bepalen. Ga je de bestaande spots vervangen? Dan is er al een opening in het plafond en moet je goed opletten of de nieuwe inbouwspots …

voordelen om je was buiten te drogen
4 april 2024

Het is lente! En dat betekent ook weer dat de was weer buiten opgehangen kan worden. Ben jij ook zo dol op de geur van frisse was wapperend in het zonnetje? Of nog niet overtuigd en stop je ook nu nog alles in de droger? Hieronder de belangrijkste voordelen om je was buiten te drogen. Zelf ben ik zo iemand, die heel gemakkelijk alles in de droger gooit. Maar als het zonnetje schijnt, hang ik graag de was buiten te drogen. Het beddengoed is daarbij mijn favoriet om buiten aan de lijn te hangen. Geen idee waarom, maar ik word daar dus heen blij van.  Droogmolens Zelf hang ik de was buiten aan een droogmolen. Je hebt daarvoor verschillende handige opties. De Topspinner Droogmolen bijvoorbeeld. Deze molen draait voor jou, waardoor je zelf niet hoeft rond te lopen om de was op te hangen. Ideaal kan ik je vertellen! Maar je hebt ook de Lift-O-Matic is dan weer instelbaar op jouw ideale werkhoogte en de Essential Droogmolen neemt nauwelijks ruimte in je tuin in.Extra handig: de droogmolens zijn voorzien van speciale gaten in de armen waar je gemakkelijk kleerhangers aan ophangt.En kan je ergens een gat in de grond maken? Voor de WallFix Droogrekken volstaat een muur. Deze slimme droger met 24 meter waslijn biedt ruimte aan maar liefst twee wassen. Of ga, zoals wij voorheen, voor een roldrooglijn. Maar waarom zou je eigenlijk de was buiten drogen?  Voordelen van de was buiten drogen Het is GRATISEen droger gebruikt energie en kost dus geld, terwijl …

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

Reacties

 1. kiki multemzegt:

  Antwoord
  december 19, 2017

  Jeetje wat onwijs creatief! Super mooi eindresultaat mag je trots op zijn.

 2. Dianazegt:

  Antwoord
  december 19, 2017

  Zelf heb ik zoiets gemaakt met neptakken. Hangt alleen nu niet op de deur, wordt namelijk hier zo weg gejat. Maar altijd leuk om zoiets te maken.

 3. nicole orrienszegt:

  Antwoord
  december 19, 2017

  Wauw, hij is mooi geworden zeg! Maar vallen de naalden dan niet uit en zo?

  • Gracezegt:

   Antwoord
   december 19, 2017

   Haha, ja er vallen wel wat naalden uit. Vooral als je bezig bent. Daarom ook die stofzuiger 😉 al valt het uiteindelijk wel mee hoor.

 4. Linda | travellersoftheworldzegt:

  Antwoord
  december 19, 2017

  Wat een leuke DIY! Heel creatief ? Die van jou ziet er prachtig uit. Ik denk dat ik hier te ongeduldig voor ben, ook al houd ik wel van creatief aan de slag gaan!

 5. Adine @ LekkerLevenMetMinder.nlzegt:

  Antwoord
  december 19, 2017

  Wat leuk gedaan! Ik heb er wel eens eentje gemaakt, maar dan met zo’n soort rieten ding als basis. Dat was ook wel heel handig 😀

  • Connyzegt:

   Antwoord
   december 18, 2020

   Ziet er erg leuk uit!

   • Gracezegt:

    Antwoord
    januari 15, 2021

    Dank je Conny!

 6. Lienzegt:

  Antwoord
  december 19, 2017

  Wat leuk! Ik maak er ieder jaar met de kinderen op school. Altijd een succes!

 7. Heleen Schrijvershofzegt:

  Antwoord
  december 20, 2017

  Haha: ook handig: een creatieve moeder. Ik heb zo’n schoonmoeder en die is inderdaad onmisbaar. Ik heb deze ook weleens voorbij zien komen in een eucalyptusblad variant, dat past nog beter in m’n huis, dus je hebt me weer op een idee gebracht 🙂

 8. Kristofzegt:

  Antwoord
  december 20, 2017

  Mooi gedaan! Bij ons hangt er ook al eentje. Ook doe-het-zelf natuurlijk

 9. Fleurzegt:

  Antwoord
  december 23, 2017

  Mooi gemaakt! Ik koop er altijd eentje op zijn werk, waar de bewoners ze maken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *