Ben jij een DIY beginner?

DIY: Zo maak je zelf een betonlook muur!

betonlook op de muur verven

De betonlook blijft trendy en tegenwoordig blijf je dan ook zeker nog muren zien met een betonlook. Ook ik ben gezwicht een betonnen muur en zowel in de woonkamer als in de keuken als op de overloop hebben wij een DIY betonlook muur. Hoe jij zelf een betonnen muur maakt, leg ik je in deze blog stap voor stap uit.

DIY Muur met betonlook

Heb jij een muur in gedachte om een gave betonlook te geven? Dan kun je heel simpel zelf aan de slag met bijvoorbeeld industrieel behang of – zoals mij – met betonverf!

betonlook schouw

Kijkend naar de diverse mogelijkheden qua betonverf, vond ik diverse opties. Maar veel daarvan leken mij niet zo simpel.. Zo moet je vaak met een plakspaan, spons en wassing aan de gang. Ik zag dat dus al helemaal fout gaan bij mij! Gelukkig heb je ook andere opties qua betonverf, waarbij je enkel aan de slag hoef met een blokkwast. Top!

Wil je aan de slag met een tegelwand? Lees hier het stappenplan vloertegels verven in betonlook. Deze tips werken ook perfect voor het verven van tegels op een wand.

Bekijk de video tutorial

Stap voor stap een betonlook muur

Voordat je begint is het belangrijk om de muur even goed voor te bereiden. Plak de randen af, leg iets ter bescherming op de vloer en trek ook zelf je oude kluskleding aan.

 1. Goed roeren!

  Deze stap mag je absoluut niet overslaan als je aan de slag gaat met betonverf. In de verf zitten namelijk – een soort van – korreltjes, die later die mooie betonnen structuur geven aan je muur. Maar die korreltjes liggen wel allemaal onderop, dus even flink roeren dus!

 2. Rechtop dippen

  Volgende belangrijke tip: dip de blokkwast rechtop in de verf.

 3. Kris-kras verven

  En nu hoef je een keertje niet zo netjes te verven; liever niet zelfs! Strook de kwast met betonverf dus lekker kris-kras over de muur. Het voordeel hiervan is dat je straks geen ‘patroon’ in de stroken ziet, maar het echt ‘natuurlijk’ erop zit.

 4. Verf halve cirkels

  Strook de kwast verder in een halve cirkel op de muur. Zo voorkom je duidelijke verfstrepen in je eindresultaat.

 5. Laat de eerste laag drogen

  Heeft geen toelichting nodig toch?

 6. Herhaal stappen 1 t/m 4

  Na een nachtje drogen kun je aan de tweede laag beginnen. Deze kun je voor het mooiste effect net weer wat anders aanbrengen als de eerste laag. Dus net die draaibeweging de andere kant op, etc.

  Ook hoeft het niet overal even dekkend te zijn. Die kleurverschillen geven juist een gaaf effect straks!

 7. Geniet van jouw DIY betonlook muur!

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *