Ben jij een DIY beginner?

Eten en slaapjes: ons schema bij 18 maanden

Onze zoon is ondertussen alweer 1,5 jaar oud en een echte dreumes. Al lijkt hij soms net een peuter met zijn driftbuien. Als hij zijn zin niet krijgt, gaat hij op de grond liggen huilen. Oh, en we hebben ook een paar vreselijke weken achter de rug dankzij de 18-maanden-slaapregressie. Gelukkig hebben we ook veel lol samen en eet hij goed. Maar hoe ziet onze dag er eigenlijk uit? Wat is ons ritme nu met 18 maanden? Slaapt onze dreumes een beetje en wat eet hij zoal op een dag?

Omdat ik zelf ook altijd benieuwd ben of ons ritme, eten en slaapjes ongeveer ‘normaal’ is, deel ik in deze blog het voedingsschema en slaapritme van onze dreumes van 18 maanden.

Ons ritme met 18 maanden

Om 8 uur ’s ochtends wordt onze dreumes meestal wakker tussen ons in. Soms is dat wat eerder en soms ook wat later (hemels!). Hij hoeft nu natuurlijk niet naar de opvang, dus ik zie ook geen reden om hem eerder uit bed te halen.

We beginnen de dag met een schone luier, aankleden en dan gezellig naar beneden voor een boterham. Voor 9 uur zit er altijd wel 1 boterham in met pindakaas of nutella. Daarna krijgt hij op de bank nog een flesje melk. Gewone melk, geitenmelk of karnemelk moet hij allemaal niet hebben. Dus ik maak nog een fles opvolgmelk van 150 ml.

In het weekend geef ik hem vaak in bed een flesje melk van 150 ml en later pas zijn boterham. Zo is zijn maag al gevuld, maar kunnen we in bed blijven en knuffelen.

Om 10 uur is het standaard fruittijd! Hij eet dan een banaan in stukjes, een schaaltje gehalveerde druifjes of 2 gekookte appeltjes (met een liga koek erdoor). Soms krijgt hij een peer of iets anders, maar deze fruitsoorten vind ik het handigst en eet hij graag. Momenteel is een appel favoriet, want dat kan hij goed zeggen. Hij roept dus heel de dag door APPEL!

Dan is het speeltijd! Meestal pakken we zijn tekenbord erbij of een puzzel. Ook boekjes vindt hij geweldig. Hij kan zich de ene dag beter vermaken dan de andere dag. Sommige dagen doen we samen stofzuigen of de was sorteren. Dat vindt hij ook heel leuk. Tussendoor drinkt hij water en proosten we samen.

De lunch is hier om 12 uur. Vaak maak ik eerst voor hem 1 boterham met smeerkaas, fruit of (sinds vandaag begonnen) boterhamworst. In de weekenden of op mamadagen vind ik het leuk om lekker knakworstjes warm te maken of een pannenkoek te bakken voor hem. Dan hoeft hij zijn brood niet meer hoor. Smullen!

Tijdens de lunch mag onze dreumes televisie kijken. Vaak zetten wij Ketnet op, omdat ik die programma’s net wat leuker (en beter geschikt voor zijn leeftijd) vind. Hij vindt TikTak en Bumba helemaal geweldig. En bij Ridder Muis doet hij de draak na. Zo schattig!

Na Bumba gaat onze dreumes rond 1 uur naar bed voor zijn middagslaapje. Ik maak dan een pyjamapapje warm en dan gaan we samen naar boven. Vaak kan hij niet wachten om in het grote bed te kruipen en klimt hij zelf in rap tempo de trap op. Soms is hij lui en wil hij dat ik hem naar boven draag. In bed drinkt hij dan lekker zijn fles en valt daarna naast mij (of oma) in slaap.

Rond 3 uur wordt hij weer wakker van zijn middagdutje. Al zijn er weleens dagen bij dat hij pas om 4 uur uit bed kruipt. Meestal spelen we dan nog gezellig boven. Andere dagen gaan we na zijn middagdutje lekker naar buiten of ergens heen.

Na zijn middagdutje – zeg maar tussen half 4 en 4 – krijgt hij nog wat lekkers te eten. Soms is dit yoghurt, soms fruit en soms chipjes. Ik probeer hierin af te wisselen. Ook krijgt hij een pakje sap te drinken. Dat vind hij super lekker!

Om 5 uur is het etenstijd. Al is dit ook weleens half 6 als mijn vriend wat later thuis is. Onze zoon wil niet met de pot mee-eten, dus hij krijgt dan een potje van 250 gram. Die potjes waar 15 of 18 maanden op staan. Pasta, lasagne en bruine bonen gaan er altijd goed in. Aardappels, potjes met ei en broccoli minder goed. Sowieso lust onze dreumes geen ei. Maar, hij eet dus een potje en daarna of tijdens kook ik ons eigen avondeten.

6 uur gaan wij zelf aan tafel en ook dan zit onze zoon erbij. Ik geef hem dan vaak een ‘monkeyplatter’ met diverse dingen, zoals stukjes komkommer, paprika, vlees, aardappels, groenten, etc. Eigenlijk een beetje afgestemd op wat wij op ons bord hebben. Meestal beland hiervan alles op de grond, maar hij steekt het vaak wel eerst in zijn mond haha. Erwtjes, frikandellen en frietjes lust hij dan weer graag. Maar dat geef ik hem (uiteraard) niet elke dag.

Rond 7 uur zijn we opgeruimd en rent hij al een tijdje rond door de kamer. Ook wordt de glijbaan op dit moment druk gebruikt. Soms geven we nu nog een toetje. Hij is daar alleen geen groot fan van, dus vaak ook niet.

Het avondritueel beginnen wij om half 8. We gaan dan naar boven (of een van ons) en is het tijd om te badderen! Of om te douchen! Beide vindt hij super en zodra de kraan open gaat loopt/klimt hij er al in. We moeten dus altijd snel zijn om zijn kleding uit te trekken.

Om 8 uur is hij weer afgedroogd, heeft hij zijn tanden gepoetst (nadat wij het eerst goed hebben gedaan natuurlijk) en zijn pyjama aan. Tijd voor een verhaaltje! Het liefste leest hij wel 20 verhaaltjes als het niet meer is. Meestal houden we het bij 2 of 3 boekjes en dan gaat het licht uit.

Bedtijd is hier rond kwart over 8/half 9. Na de boekjes krijgt hij nog een pyjamapapje en deze drinkt hij in het donker op. Vaak zingen we daarna nog een liedje (In de manenschijn is favoriet) en dan is de dag voorbij. Of tenminste dat is de bedoeling. Vaak blijft hij wakker liggen en begint het spelletje ‘hoe ver kan ik gaan’. Hoe vermoeiend het ook is, we halen hem er dan niet meer uit en ook het licht gaat niet meer aan. Vaak gaat hij dan een beetje kletsen en zingen of met zijn popje spelen. Rond half 10/10 uur houdt hij het gelukkig nooit meer vol en ligt hij eindelijk te ronken. Tot een uurtje of 1 ’s nachts. Dan kruipt hij naar ons toe en dan slapen we gezellig met zijn drietjes in het grote bed verder.

Ons dagschema

Dus, hoe ziet onze dagindeling er vaak uit?

08:00 – Rond deze tijd wordt onze zoon wakker en is het tijd voor zijn ontbijt: 1 boterham met een fles opvolgmelk.
10:00 – Tijd voor fruit. Dit is vaak een hele banaan in stukjes of een prakje met twee appels met koek.
11:00 – Tijd voor een spelletje of activiteit.
12:00 – Lunchtijd. Ook hier 1 boterham met wat lekkers erop.
13:00 – Dutje met een pyjamapapje.
15:00 – Weer wakker
16:00 – Iets lekkers te snaaien en een beker sap.
17:00 – Potje eten
18:00 – Nog wat mee-eten met het avondeten en soms nog een toetje.
19:30 – Tijd voor een badje en ons avondritueel.
20:00 – Naar bed met een pyjamapapje.

Tussendoor spelen we dus veel samen. Momenteel vindt hij puzzels, boekjes en tekenen helemaal geweldig. Ook rijdt hij graag met zijn auto’s, trekt hij zijn kar overal heen, loopt hij met de buggy rond, krijgt popje te drinken en doet hij graag boodschappen in mama’s keukenkastjes. Ook met de speelgoedkassa en het speelgoedkeukentje wordt veel gespeeld.

Dit is dus ons schema met een dreumes van 18 maanden. Maar onthoud: er is geen goed of slecht. Mocht jouw dreumes minder eten of juist meer eten: kijk vooral naar je kind en luister naar je moederhart. Dan doe je het altijd het best!

Sign up for free class

It’s easy and free!


Alle producten benoemd linken puur door naar een webshop voor jouw gemak. Als je sommige producten koopt via de affiliatie links kost het jou niets extra’s, maar ik ontvang dan een mini commissie. Op die manier kan ik meer inspiratie delen op mijn blog. Shop bijvoorbeeld bij Bol.comFonqBabypark of trakteer ons op een kopje thee. 

Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

5 juni 2024

Als het om het creëren van schaduw in de tuin gaat, is een zweefparasol zonder twijfel de beste keuze. Tenminste dat vind ik! Hieronder leg ik je uit waarom ik graag een zweefparasol wil voor in onze zonnige tuin.  Spoiler alert: het heeft alles te maken met flexibiliteit en optimale schaduw buiten. Flexibel to the max Eén van de grootste voordelen van een zweefparasol is de flexibiliteit. De meer traditionele parasols, die een centrale paal hebben, heeft de kantelbare zweefparasol een zijdelingse paal. Dit betekent dat je de parasol gemakkelijk kunt draaien én kantelen om de schaduw precies te richten waar je die nodig hebt. Een zweefparasol kan je gewoon 360 graden draaien, zodat je altijd schaduw hebt, ongeacht de stand van de zon. Dus waarom ik een zweefparasol kopen wil? Omdat dat draaien en kantelen super handig is! Met onze huidige parasol kan ik dat dus NIET. Sowieso moet ik nu telkens de parasol verschuiven en verslepen (zwaar!) om op de juiste plek schaduw te krijgen. En dan is het ook nog eens hopen dat de parasol op die plek überhaupt kan staan.  Ruimtebesparend Een ander voordeel van de zweefparasol is het ruimtebesparende ontwerp. Omdat de paal aan de zijkant staat, is de ruimte onder de parasol volledig vrij. Je hoeft dus niet meer moeilijk te doen met een paal pal in het midden! Dit maakt het ideaal om boven een tuintafel, loungeset of de zandbak te plaatsen. In onze tuin loop ik nu vaak tegen de paal omhoog en …

knusse woonkamer stylen met een klein budget
27 mei 2024

Als ik iets fijn vind dan is dat wel een warm en gezellig thuis. Een knusse woonkamer hoort hier natuurlijk bij! En hier ga je ook blij van worden: een kamer knus stylen kan al met een klein budget.Hieronder geef ik je al mijn tips en tricks om dat knusse gevoel te creëren in de woonkamer. Stap 1 - Voeg texturen toe Verschillende texturen kunnen veel doen om een ruimte uitnodigend en gezellig te maken. Gebruik een mix van kussens en dekens in verschillende stoffen zoals katoen, wol en imitatiebont. Denk bijvoorbeeld aan gebreide dekens, een teddy stoel en fluwelen kussens. Leg een gezellig vloerkleed neer dat zacht aanvoelt onder je voeten en voeg gordijnen of ander raamdecoratie van stof toe die licht filteren maar ook privacy bieden. Maar hoe kies je eigenlijk welke kleuren en patronen? Simpel. Begin met je favoriete kleuren. Zelf hebben wij een groene bank en daarbij past roze, bruin en okergeel heel mooi. Kies twee kleuren uit en shop dan in de winkel kussentjes bij elkaar.  Zoek vooral twee of drie stevige effen gekleurde sierkussens bij elkaar én een of twee neutrale kussens met borduursels, stiksels of prints. Zelf leg ik ze altijd graag bij elkaar om te kijken of de kussentjes goed matchen. Het belangrijkste hierbij is dat de kussens passen bij jouw woonstijl.  Een andere manier om textuur toe te voegen aan je interieur is een decoratieve mand neerzetten. Naast mooi, zijn deze manden ook functioneel. Dit is een hele simpele manier om diepte, …

rieten tas zelf maken zonder naaimachine
21 mei 2024

Hoe leuk is een rieten tas voor de zomer! Of is het een jutten strandtas? Hoe dan ook een ronde variant vind ik echt mega schattig en toen dacht ik: waarom maak ik er niet gewoon zelf eentje! En tada, hier mijn zelfgemaakte toffe DIY rieten tas voor de zomer. I love it!En nee, daar heb je dus GEEN naaimachine voor nodig en je hoeft ook niet per se te gaan haken. Deze DIY beachbag is eigenlijk heel simpel. Ik gebruikte gewoon twee placemats (simpel hé) en lijmde deze aan een canvas tas vast (ja echt!).   Zo maak je zelf deze rieten tas Nodig Twee placemats (ik heb de mijne gehaald bij de Karwei voor € 5 per stuk) Canvas tas (had ik nog liggen) Lijmpistool Naald & Draad Jutten touw Alles bij elkaar was ik nog geen 15 euro kwijt. Stap-voor-stap uitleg Leg de canvas tas plat op tafel en zet het lijmpistool aan. Stop in de tas een hobby mat of stuk karton, om ervoor te zorgen dat je straks niet direct beide kanten aan elkaar vastlijm. Lijm een placemat op de ene kant van de tas. Draai daarna de tas om en vouw de hoekjes dubbel (deze kun je ook even vastlijmen). Lijm de andere placemat vast aan de andere kant van de tas. Eventueel; Voor extra stevigheid en als leuke versiering stik jerondom de rand met de naald en draad de twee placemats nog eens aanelkaar vast. (behalve bij de opening natuurlijk ) Om de hengels wikkel je het jutten …

20 mei 2024

 Buiten koken, barbecueën en borrelen. Er is in de zomer niets beters dan lekker buiten eten in het avondzonnetje. En je zit nog lekkerder aan een mooie tuintafel!  In deze blog vind je daarom inspiratie voor de mooiste eettafels voor in jouw tuin. Daarnaast deel ik nog handige tips om het buiteneten nog gezelliger te maken voor het hele gezin. Duurzaamheid en onderhoud Het is als eerste belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en het onderhoud van een tuintafel. Zoek naar duurzame materialen zoals teakhout of aluminium, die bestand zijn tegen weersinvloeden en er jarenlang mooi uit blijven zien.  Let er wel op dat houten buitentafels aardig wat onderhoud nodig hebben. Een tuintafel van teak of acacia moet je elk jaar oliën of beitsen om ze mooi te houden.  Kunststof of metalen tuintafels zijn dan weer gemakkelijk in onderhoud, maar kunnen wel gaan roesten of verkleuren. Denk dus goed na wat voor jou belangrijk is en kies op basis daarvan voor een houten, metalen of kunststoffen tafel.  Moderne eettafels voor buiten Tegenwoordig lijken buitentafels gewoon op binnentafels! Je kan dus prima jouw interieurstijl doortrekken naar buiten. Denk aan moderne eettafels met minimalistische ontwerpen, strakke lijnen en materialen zoals glas, aluminium of gepoedercoat staal. Deze tuintafels zijn niet alleen stijlvol, maar ook gemakkelijk te onderhouden.  Combineer ze met bijpassende tuinmeubels om een samenhangende en moderne eetplek voor buiten te creëren. Ronde bistrotafel Als ik aan een ronde tuintafel denk, denk ik aan die schattige charmante Franse bistrotafeltjes. Charmanter wordt het niet! Sowieso leuk voor in een …

marmerlook bloempot maken met nagellak
13 mei 2024

Heb jij ook weleens op Pinterest of IG gezien dat je marmeren vaasjes, bloempotten, glazen, enzovoorts simpelweg kan maken met nagellak? Maar kun je echt woonaccessoires een marmerlook geven met nagellak? En is dit wel zo simpel? Dus toen ik een saai bloempotje wilde pimpen, dacht ik: "laten we dit eens uittesten!"Tijdens het 'marmeren' met nagellak kwam ik er al snel achter dat dit niet zo simpel ging als Pinterest mij deed geloven. Ook maakte leverde het aardig wat troep op dat niet gemakkelijk op te ruimen is. Sterker nog, de bak ziet er nog steeds niet schoon uit. Maar ik ben ook te lui om met allerlei removers aan de slag te gaan. Mijn DIY marmeren bloempot is in elk geval een dikke FAIL! Maar misschien moet ik gewoon iets meer oefenen?Benieuwd hoe je zelf een marmerlook creëert met nagellak en het eindresultaat van mijn DIY? In deze video tutorial zie je precies hoe ik aan de slag ben gegaan. https://youtu.be/X0PJHNk9E4oWat heb je nodig?Wil je zelf aan de slag en iets marmeren in huis, dan heb je het volgende nodig:Nagellak (diverse kleurtjes)Een bak (dat vies mag worden)WaterEen bloempotje (of iets anders wat je wilt decoreren)Een papiertje (waarop het potje kan drogen)Een beetje wasbenzineEn zo maak je dan een marmerlook met nagellak:Stap 1: Ontvet het bloempotje (of ander ding dat je een marmerlook wil geven) met een beetje wasbenzine.Stap 2: Vul het bakje met een laagje water (veel heb je niet nodig volgens de Pins)Stap 3: Druppel de nagellak er voorzichtig in. Gebruik je meer …

zo kies je de perfecte bank voor jouw huis
5 mei 2024

Op zoek naar een nieuwe bank? Dan wil je natuurlijk wel de juiste bank kopen voor je huis! Je bank super belangrijk in je interieur. Het is de plek waar je ontspant, tijd doorbrengt met je gezin en gasten ontvangt. In deze uitgebreide blog neem ik je stap voor stap mee zodat jij met gemak de perfecte bank kiest voor jouw huis.  De perfecte bank kies je zo: Stap 1: Meet de ruimte voor de juiste maat Voordat je begint met het shoppen naar een nieuwe bank, is het belangrijk goed naar de ruimte te kijken waarin je de bank gaat zetten. Meet de afmetingen van de kamer nauwkeurig, inclusief de beschikbare ruimte voor de bank, zodat je kunt bepalen welke maat het beste past. Houd ook rekening met andere meubelstukken en doorloopruimte om een goede indeling te garanderen. Stap 2: Kies het juiste materiaal Het materiaal van de bank is van grote invloed op de uitstraling en de duurzaamheid ervan. Ben je op zoek naar een luxueuze uitstraling? Fluwelen velours banken voegen een vleugje elegantie en warmte toe aan elke ruimte. Plus ze zijn heerlijk zacht! Andere stoffen banken zijn comfortabel en komen in verschillende kleuren en patronen, maar kunnen gevoelig zijn voor vlekken. Leer is bijvoorbeeld duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar qua kosten ook duurder en past meer in een vintage of industrieel interieur. Overweeg dus ook zeker hoe gemakkelijk het is om de bank schoon te maken, vooral als je kinderen of huisdieren hebt.  Stap 3: Bepaal het model & …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.