Ben jij een DIY beginner?

GROOT NIEUWS: We hebben een nieuw huis gekocht!

huis gekocht

We hebben een nieuwtje: we hebben een ander huis gekocht! En niet zomaar een huis, maar een klushuis. Dat betekent dus weer plannen, verbouwen, klussen en DIY-en de komende tijd.

Nog voor ik zwanger was van onze dochter begon het bij mij te kriebelen. Ik wilde graag verhuizen. Eenmaal zwanger verlangde ik ernaar om terug te verhuizen naar Brabant. Iets met dichterbij mijn ouders willen wonen en hormonen. Maar wat we vooral graag wilden was meer ruimte. 

Hoe leuk ons monumentale huisje ook is, het is een poppenhuisje. We hebben daarbij maar twee slaapkamers boven. Dat is helemaal niet erg, maar op een gegeven moment willen we beide kinderen graag een eigen kamer kunnen bieden. En jemig wat hebben kinderen veel spullen! (Lees: speelgoed) Alleen daarvoor heb je al een groter huis nodig.

Onze zoektocht naar een nieuw huis

Mocht je zelf ook op zoek zijn naar een ander huis, dan weet je dat de huizenmarkt momenteel absurd is. Voor de verkoper leuk. Voor de koper een stuk minder. Leuke woningen zijn schaars, duur en vliegen als hete broodjes over de toonbank. Wanneer een huis op Funda kwam, zat de kijkdag vaak al vol. En als we konden kijken en bieden, dan werd er fors overboden. 

Sowieso vond ik de zoektocht flink tegenvallen en hebben wij ook consessies moeten doen. Wel hadden we ook een aantal harde eisen, waaronder:

  • Minimaal 3 slaapkamers
  • Minimaal 100m2
  • Garage of ruime zolder
  • (Mogelijkheid tot) Open keuken + bijkeuken
  • Maximaal 10 min fietsen van de binnenstad
  • Aan de 'juiste' kant van het kanaal
  • Eindwoning/Hoekwoning/Tweeondereenkapper

Verder vonden we het fijn als het huis een oprit had, een zijraam en een mooie uitstraling. En dat allemaal binnen ons budget.

Instapklaar versus klushuis

We waren verder opzoek naar een instapklaar huis. Ok natuurlijk zou ik daar ook het een en ander aan willen veranderen dan. Echter met twee kleine kinderen zou het fijn zijn als we gewoon konden intrekken en pas later een badkamer hier of een keuken daar konden aanpassen.

Instapklare huizen zijn echter enorm populair. Helemaal in onze prijsklasse. Op een gegeven moment wisten we dus dat we of echt concessies moesten doen op bovenstaand lijstje of toch moesten kijken naar een klushuis. 

Tot mijn verbazing waren ook de klashuizen populair. Ik denk dat er best wel wat flippers hier in de regio zijn en andere handige mensen. Gelukkig zaten we niet op de schopstoel en waren we al aan het bekijken wat we in ons huidige huis konden veranderen om de slaapplekken goed in te delen. 

En toen werden we gebeld: ons bod was geaccepteerd! 

Ons bod was geaccepteerd!

Het voelt nog steeds onwerkelijk, en toch voel ik mij er nu al thuis. Misschien komt het door alle plannen of omdat ik er al zo’n zes keer ben geweest in de tussentijd. Hoe dan ook zal er echt veel aan moeten gebeuren. Van de buiten- en binnenkant is het huis namelijk enorm verouderd. 

Ik ben ervan overtuigd dat wij er iets moois van gaan maken en natuurlijk neem ik jou mee tijdens ons nieuwe klusavontuur!

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *