Ben jij een DIY beginner?

Homewizard: meten = besparen!

homewizard p1 meter

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.

Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren. 

Live water-, gas- en energieverbruik meten​

Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden.

Slimme watermeter Homewizard

Besparen op je energieverbruik​

Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: “we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt.” Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. 

En juist dat motiveert om te gaan besparen!

Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke apparaten veel stroom verbruiken en mocht je twijfelen dan kan je altijd nog een Energy Socket ertussen plaatsen om het verbruik heel precies af te lezen. 

Dan heb je twee keuzes:

  1. Het apparaat minder gebruiken en dus ‘aan’ zetten.
  2. Het apparaat vervangen met een zuinigere exemplaar. Denk aan een tl-lamp vervangen met een led-lamp. 
homewizard slimme meters energiebesparen

Sluipverbruik opsporen

Nog zoiets: sluipverbruik. Dat is dus iets waar mijn vriend vooral van geschrokken is sinds we de Homewizard P1-meter hebben. Een televisie op stand-by of een oplader die standaard naast je bed in het stopcontact zit.. het blijft stroom verbruiken en kan je eigenlijk makkelijk op besparen. Plaats er bijvoorbeeld een Energy Socket tussen en druk op de ‘uit’ knop. 

Meten is weten en doet besparen​

Nog een gemakkelijke bespaartip: doe wat vaker je lampen gewoon weer uit. Ik ben hier dus mega slecht in, dus mijn vriend loopt dan altijd achter mij aan in huis om alle lichten weer uit te doen. Oeps. 

Heel eerlijk: ik keek dus nooit naar ons verbruik. Ik vind dat zelf maar een gedoe om dat in een app op te gaan zoeken. Maar nu hebben we iets waar ik mega enthousiast om ben: de Homewizard Energy Display. Dit schermpje staat in mijn kantoor/huidige tv-kamer en ik word hierdoor telkens met mijn neus op de kosten gedrukt. En dat werkt!

Ik heb letterlijk net voor het eerst zelf de lamp uitgedaan, omdat het niet echt nodig was. Ik zeg: vooruitgang. Alle beetjes helpen toch. 

Homewizard Energy Display

Aanrader: ja of nee?​

Mocht je ook graag meer inzicht willen in je verbruik en besparen op je energierekening? Dan zijn – naar eigen zeggen van mijn vriend – de producten van Homewizard een dikke vette aanrader. 

Dit omdat de Homewizard P1-meter en watermeter heel makkelijk te installeren zijn en de app mega gebruiksvriendelijk is. Het is echt gewoon plug and play en daardoor samen met de app het simpelste in gebruik dat mijn vriend gezien heeft op de markt. Het is heel handig en overzichtelijk. Echt iedereen kan hiermee aan de slag om bewuster te zijn van wat ze gebruiken, wat het kost en waarmee ze kunnen besparen. 

Eigenlijk kon mijn vriend maar één nadeel bedenken: je kan in de app maar 12 maanden inzien, waardoor je net niet kan vergelijken wat je in januari vorig jaar hebt verbruikt en dus of je het deze maand januari beter doet. Vergelijken is natuurlijk altijd leuk, maar als dat het enige nadeel is. Dat overleven we wel. 

En hoe zit het dan met ons flink gestegen stroomverbruik afgelopen maand?

Toen ik dit vroeg aan mijn vriend pakte hij met trots de Homewizard app erbij en hij stelde mij direct gerust: die stijging in verbruik komt door onze hybride warmtepomp, waardoor we nu veel minder gas verbruiken. En die stroom valt netto wel mee, want de zonnepanelen hebben ook aardig wat opgeleverd. Poeh, wat een opluchting en ook heel erg fijn om je daadwerkelijke energie- en gasverbruik zo te kunnen zien. 

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *