Ben jij een DIY beginner?

Mini makeover van de hal

de voordeur groen verven

De hal. Het is het eerste stukje van je huis dat je ziet en moet je een warm welkom bieden. Zelf kwam ik de laatste tijd niet graag thuis in onze hal. Ik vond onze hal maar saai. Tijd voor een mini makeover! Ik ging aan de slag met een nieuw kleurtje en behang. Nu is de hal een echte binnenkomer.

Herinneren jullie onze grijze hal nog? Toen we zo’n drie jaar terug de hal verbouwd hadden, vond ik dat grijs een heel goed idee. Toevallig is momenteel de two-tone muur een echte interieurtrend. Toch was ik het grijs beu en wilde ik graag iets anders. Na de makeover is de hal een echte eyecather geworden met een stoer industrieel tintje.

Een zwarte hal

Omdat ik stiekem verliefd ben op stalen deuren – en geen budget had om er eentje te kopen – besloot ik om de deur naar de woonkamer zwart te verven. En waarom zou ik dan niet direct hele hal zwart verven? Nu denk je misschien dat dit een dikke no no is in een kleine ruimte. Een kleine donkere hal is echter juist een mooie ruimte om donker te verven. Het zwart accentueert het donker en je oog wordt getrokken naar het licht. Daarbij verstopt de donkere kleur alle andere donkere elementen in de gang. Je creëer dus juist een optisch meer ruimte. Kijk maar eens naar de mooie donkere hal van Interior Junkie Elisah Jacobs.

Zwart-wit print

Boven de lambrisering wilde ik graag een print of structuur. Op een vrije ochtend ging ik daarvoor inspiratie op doen in de bouwmarkt. Eerst twijfelde ik nog tussen een kleur of juist zwart-wit. Bij de behangafdeling heb ik diverse staaltjes meegenomen en thuis in de hal tegen de muur bekeken.

Bij de zwarte lambrisering in de hal past natuurlijk een zwart-wit behangetje. Uit de staaltjes koos mijn vriend het behang Palm van Vtwonen. Op dit vliesbehang pronkt een patroon met palmbomen. Eerder kon je hier al een sneak peak van zien in mijn behang tutorial.

Extra opbergruimte

Onze hal is echt heel small en klein. Voorheen struikelden wij hier over schoenen en moesten we de berg jassen een beetje opzij duwen om bij de voordeur te komen. Extra opbergruimte stond dus hoog op mijn wensenlijstje voor deze makeover. Plek hebben we er alleen niet echt voor. Ik kocht daarvoor twee grote manden bij JYSK om handschoenen en sjaals in te gooien. Deze plaatste ik op een plank boven de deur. Bij IKEA vond ik verder twee ondiepe schoenenkastjes, die precies past tussen de deur van de meterkast en het doorkijkje naar de woonkamer. Alleen de voordeur kan niet meer helemaal open, maar dat is een kleinigheidje.

Een beetje kleur

Als laatste heb ik de voordeur aan de binnenkant groen geverfd om toch nog een beetje kleur toe te voegen. Tevreden ben ik nog niet helemaal met de kleur, maar dat is voor later.

De hal makeover: voor & na

En dan nu waar het in deze blog allemaal om draait, de voor & na foto’s van de makeover van onze hal!

Before
After

Wat vinden jullie van het eindresultaat en welke kleur zouden jullie de voordeur schilderen?

Kosten makeover hal

Benieuwd hoe veel zo’n makeover van de hal kost? Zelf waren we iets meer kwijt dan ik van te voren dacht. Dit kwam vooral doordat de lak niet goed pakte op de lambrisering en omdat de gemengde verf van de bouwmarkt geel uitviel. Dit zorgde er voor dat ik dik 50 euro meer heb moeten besteden aan deze makeover.

Voor de totale makeover was ik € 180,45 kwijt. Hieronder zie je alle kosten op een rij.

  • Behang Vtwonen Palm tree kostte € 25,99 per rol. Ik had precies genoeg aan twee rollen en kreeg 20% korting. = € 41,60
  • Verf Flexa Mooi Makkelijk in de kleur Mooi zwart was in de aanbieding voor € 23,24 per pak. Ik had er uiteindelijk drie nodig in totaal = € 69,92
  • Mand DANTE van JYSK waren € 10 per stuk = € 20
  • Mengverf bouwmarkt in Kaki groen kostte € 12,99
  • Mengverf bouwmarkt, maar dan in de kleur Cryptisch was opnieuw € 12,99
  • Schoenenopberger TRONES van de IKEA kostte € 22,95 voor twee.

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *