Ben jij een DIY beginner?

Onze slaapkamer na de makeover!

slaapkamer sfeervol maken

Ondertussen is het alweer even geleden dat we begonnen zijn met de slaapkamer makeover, maar vandaag laat ik jullie eindelijk het eindresultaat zien! Ik ben nog steeds super blij met de simpele aanpassingen die wij gemaakt hebben, want we hebben a. veel meer opbergruimte en b. het is veel sfeervoller dan eerst. En dat allemaal dankzij een nieuw kleurtje op de muur en een paar extra kastjes!

De slaapkamer was de eerste ruimte in ons klushuis die ‘af’ was. Het begon echter al snel te kriebelen om de slaapkamer te veranderen. Vooral de witte muren vond ik heel kil en sfeerloos voor in de slaapkamer. Ook was ons oranjebed niet helemaal mijn kleur en miste ik opbergruimte. Tijd dus om de verfkwast te pakken en aan de slag te gaan!

Urban taupe in de slaapkamer

Als eerste zocht ik een nieuw kleurtje uit voor in de slaapkamer. Ik wilde graag een grijze kleur, maar dan wel een warme versie ervan. Daarbij moest het natuurlijk passen bij ons fotobehang van het Rijksmuseum. Mijn ouders waren toevallig net mijn oude slaapkamer ermee aan het verven en ik werd op slag verliefd op de kleur Urban taupe van Flexa. Ik wist direct dat dit ook de perfecte kleur zou zijn in onze slaapkamer.

Bed opnieuw bekleden

Verder is het bed opnieuw bekleed door mijn moeder. Mijn moeder had een mooie groene meubelstof gevonden dat echt precies lijkt op de stof van onze bank. Een mooi detail en het groen past veel mooier in onze slaapkamer. Het hoofdbord werd direct omgetoverd tot een voetbord, zodat je niet meer direct onder het bed keek vanuit de overloop.

Meer opbergruimte

Naast onze kledingkast hadden wij nog een loze ruimte, waar tot dat moment de strijkplank stond. Zonde natuurlijk om dit hoekje onbenut te laten in ons kleine huis. Ik ging daarom met mijn vader aan de slag en maakte hier zelf een schoenenkast. Hierin berg ik nu mijn schoenen en dekens in op. Ook ruimde ik de kledingkast eens op en kreeg deze een andere indeling. Verder werd de witte kaptafel ingewisseld voor een houten dressoir van IKEA. Hallo, opbergruimte!

DIY hoofdbord van hout

Nu vind ik dat hout altijd sfeer toevoegt in een ruimte, dus waarom niet in de slaapkamer? Met een DIY hoofdbord van hout kreeg de slaapkamer direct meer sfeer. En we hebben er direct lampjes en stopcontacten in verstopt. Ideaal! Ik vind dit werkelijk waar een van de tofste veranderingen in onze slaapkamer en het krijgt gelijk zo’n luxe hotel gevoel erdoor.

Styling

Allereerst wilde ik graag meer okergeel en koper in de slaapkamer. Na een poosje is dat echter vervangen door meer roze in de slaapkamer. Ik denk doordat we in elke ruimte wel een combinatie hebben van groen en roze.. dus waarom niet in onze slaapkamer? Verder hebben we de handlamp vervangen door een subtiele plafondlamp. Tot slot hebben we de witte luxaflex vervangen door verduisterende rolgordijnen. Nog een paar plantjes erbij en de styling van onze slaapkamer is helemaal af.

blij met de slaapkamer

Ik ben super blij met onze sfeervolle slaapkamer en benieuwd wat jullie er van vinden!

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *