Ben jij een DIY beginner?

Hi! Ik ben Grace en ik help je graag jouw huis om te toveren tot een thuis

Met de DIY’s projecten op deze blog en interieurtips hoop ik jou te inspireren om ook zelf aan de slag te gaan en je eigen draai aan je huis te geven. Zelf vind ik het namelijk ook te gek om te kunnen zeggen dat ik het helemaal zelf gemaakt hebt. En zo moeilijk is het echt niet. Als ik het kan, dan lukt het jou zeker ook!

slaapkamer vroeger

Ik vroeger

Leuk weetje over mij: ik wilde altijd graag dokter worden. Ik had dus nooit gedacht dat ik vandaag de dag help om jouw huis om te toveren tot een thuis dat past bij jouw leven. 

Toch was ik al vroeg bezig met interieur, klussen en DIY’s. Zie je bijvoorbeeld die kast met hartjes? Daar heb ik zelf bij geholpen! 

Mijn moeder komt uit een aannemersfamilie en kan totaal niet stil zitten. Wij zijn veel verhuisd in mijn jeugd en mijn ouders hebben zelfs zelf een huis gebouwd! Ik heb ook oude kiekjes dat ik help met metselen. Ik bedoel maar. 

Jong geleerd is oud gedaan

Ik vandaag

Nu ik mijn eigen huis heb, ben ik ook graag bezig. Al is dat best moeilijk als mama van twee – nog jonge – kinderen. Maar we doen het. Samen. En dat maakt dat ons huis echt een thuis is dat werkt voor ons allemaal. 

Wat ik van vroeger in elk geval geleerd heb en het vele verhuizen, is dat jijzelf en je gezin een huis tot thuis maakt. 

Het gaat er eigenlijk niet om hoe een huis eruit ziet, zolang het maar biedt wat jullie nodig hebben. Waar jullie tot rust komen, je fijn voelen en werkt voor jullie leven. Hoe dat er ook uitziet.

En dat is ook waar ik op let tijdens het zoeken van een huis. De potentie. Dat uiterlijk komt later wel. Van grote klussen tot kleine home make-overs en van een kast pimpen tot het ophangen van een bloempot. Ja, ook als vrouw, kan jij van jouw huis een thuis maken dat past. 

budget opstellen huis verbouwen makeover geven
woonstijl kleurenpalet

Woonstijl & Inspiratie

Ik krijg vaak de vraag wat mijn woonstijl is. Als ik het nu moet omschrijven dan noem ik het ‘elegant stoer’. Ik ben dol op Industrieel, Scandinavisch, Japandi, Vintage en Modern. Mijn stijl is daar een mengelmoes van. Je ziet dus veel strakke lijnen, zwart, licht, natuurlijke materialen, metaal, stoffen en rondingen. De natuur is hiervoor mijn grootste inspiratiebron. Ik ben dus ook dol op groen, hout en de balans tussen de rust van de kust en de robuustheid van het bos. 

Ik noem het 'elegant stoer'

Grappig vind ik het wel om te zien dat mijn interieursmaak totaal niet verandert is sinds mijn jeugd. Toen was ik al dol op groen, roze, warmte en oude – of moet ik zeggen karakteristieke – elementen met een twist. Zo droomde ik vroeger al van een hemelbed en heb ik dus nu een hemelbed in de slaapkamer. 

Klushuis 2.0

Momenteel zijn we ons klushuis 2.0 aan het verbouwen. Ik klus dus veel en werk aan meerdere DIY’s. Qua inrichting vind je veel kleuren en meubels uit ons eerste kleurhuis. Ik heb gewoon al heel vroeg mijn eigen woonstijl ontwikkeld en die blijf ik mooi vinden. 

Wel is mijn stijl – net als ikzelf – volwassener geworden. De groene tinten zijn dus minder groengroen, maar zachter geworden. Je vindt nu ook minder hartjes op de kasten, maar alsnog merk ik dat mijn smaak hetzelfde blijft. Ik zou dus zo hetzelfde behang, trap, hoekjes, kussentjes, etc, in huis willen hebben. Ik ben dus niet iemand die vaak iets in huis verander omdat er een nieuwe trend is. Al verander ik echt weleens iets in huis. Maar dan meer omdat het dan beter werkt of past bij ons gezinsleven. 

knusse woonkamer stylen met een klein budget

Een huis dat werkt voor jou!

Sinds ik moeder ben geworden, ben ik veel bewuster geworden dat een huis echt moet werken voor jouw gezin. Daar focus ik mij heel erg op. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen een fijne warme eigen plek heeft. Oh, en genoeg opbergruimte. Verder let ik op duurzaamheid, smart home en multifunctionaliteit. Ook ben ik fan van montessori in huis én vergeet de zichtlijnen niet! Ik heb graag zicht op de kinderen, want wie weet wat ze aan het uitvreten zijn. Denk bijvoorbeeld aan lipstick op de muren smeren.. 

Op de blog deel ik verder graag met jullie hoe wij ons leven indelen. Want dat is ook iets dat een thuis maakt: de balans tussen moederschap en verbouwen. Gelukkig kunnen we samen ook lekker creatief bezig zijn. 

Hulp nodig?

Ik help je graag met om jouw huis tot thuis te maken. 

samen sparren
23 december 2021

Heb je wel ideeën om je huis een makeover te geven, maar weet je niet waar te beginnen? Of misschien kom je maar niet uit de kleur of indeling? Is dit het geval? Dan help ik je graag met een direct advies online of bij jouw thuis.

Vind je het lastig om de potentie te zien van een klushuis?
23 december 2021

Vind je het lastig om de potentie te zien van een klushuis? Ik kijk graag met je mee!

renoveren badkamer
23 december 2021

Heb je plannen om te verbouwen, maar weet je niet zeker wat al je opties zijn? Dan zijn een paar extra ogen altijd handig. Ik deel graag mijn kennis en out-of-the-box ideeën met jou voor jouw verbouwing.

Ik denk met je mee

Vind je het lastig om de potentie te zien van een klushuis?

Ik kijk graag met je mee! Woon je in Zeeland? Dan kan ik ook mee naar de bezichtiging en samen door het huis lopen en kijken naar alle mogelijkheden. 

Wil je alvast meer weten over het kopen van een klushuis en alles wat daarbij komt kijken?

help center

Frequently asked questions

Got a question about how we’re organised, applying to work for us, or looking for financial or shareholder information? View more Q&A here
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.