Ben jij een DIY beginner?

Tesa strips verwijderen: zo doe je dat zonder schade!

Ik vertel je de beste manier om de tesa plakstrips te verwijderen: zonder schade aan de muur! De truc is om het niet-klevende – vaak blauwe – lipje langzaam recht naar beneden of boven te trekken langs de wand. En dus absoluut niet van de muur af!

Tesa strips verwijderen: zo doe je dat zonder schade!

Hoe ideaal is dat: van alles ophangen aan de wand, zonder te boren! Het kan dankzij de tesa Powerstrips. Maar wat als je iets anders op een andere plek wilt hangen? Beschadig je dan de muren niet bij het verwijderen? Trek je geen verf of stucwerk mee? Het antwoord: nee! Zolang je het op onderstaande manier doet.

Onze IXXI, de fotowand bij de eettafel en mooie DIY wanddeco hing ik in de woonkamer allemaal op met de tesa zelfklevende spijkers met powerstrips. Ideaal! Want zo hoefde ik niet te boren én je kun ze gemakkelijk verwijderen zonder gaten achter te laten. Toch trok ik de eerste keer een stuk stuc mee van de muur. Oeps!

De beste manier om Tesa strips te verwijderen

Ondertussen heb ik de beste manier geleerd om de tesa plakstrips te verwijderen: zonder schade aan de muur! De truc is om het niet-klevende – vaak blauwe – lipje langzaam recht naar beneden of boven te trekken langs de wand. En dus absoluut niet van de muur af!

Ook is het handig om de klevende spijker of tesa haak met de andere hand wat aan te drukken tegen de muur aan. Anders kan deze immers wegschieten en alsnog je verf of stucwerk beschadigen (of in je oog vliegen).

Oh, en mocht je strip breken.. dan is alsnog de kleefkracht van de strip al zo zwak, dat je de spijker dan voorzichtig er af kan trekken.

Mocht je jouw kunstwerk nu zo opgehangen hebben dat je geen verwijderlip meer zie? Dan kun je met een plat schilmesje voorzichtig de strip lospeuteren. Dit heb ik gedaan bij de fotolijsten en ook daar zag je naderhand niets meer van.

Ps. ik heb het dus al meerdere keren op verschillende manier getest op onze gladgestucte muren die ik geverfd heb met normale muurverf. Op onze muur zie je nu geen enkele sporen meer van waar de spijker gezeten heeft.

Bekijk meer tips & tutorials op mijn YouTube

Ik help jou graag met mijn video’s en jij kan mij ook helpen door deze te bekijken. Doe dus zeker een duimpje omhoog, druk op die abonneer knop en weet dat je daarmee iemand heel blij mee maakt. 

Ook interessant

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *