Ben jij een DIY beginner?

Zo maak je deze schattige Paashaasjes van klei

Als je denkt aan Pasen, dan denk je aan eitjes en konijntjes. Nu ben ik momenteel graag creatief met zelfdrogende klei en daar kan je hele schattige haasjes voor Pasen van maken. Knutselen met klei is trouwens ook super leuk om te doen samen met de kinderen. Zo kun je een hele familie konijnen maken samen en elk jaar tijdens de paasbrunch op tafel neer zetten als decoratie en mooie herinnering.

Wat heb je nodig?

Eigenlijk enkel een pak zelfdrogende klei en een beetje water. Oké, een boetseerset is handig, maar die heb ik ook niet. De klei haal je gewoon bij de Action of bestel je online. Een kwastje en verf is verder nodig om je DIY paaskonijntjes te sealen.

Hoe maak je een Paashaasje van klei?

   1. Rol een bolletje klei en maak deze daarna een beetje langwerpig, zoals een ei.
   2. Draai nog twee kleine bolletjes en rol deze uit. Maak met je handen hier twee konijnenoortjes van.
   3. Plak de twee oren als het ware op je bolletje klei. Je kunt dit doen door de kop een beetje nat te maken. Vervolgens kun je met bijvoorbeeld je boetseergereedschap de klei boetseren en in elkaar over laten vloeien.
   4. Draai nog een klein balletje en plak deze op eenzelfde manier achterop. Dit is het staartje.
   5. Prik met een tandenstokker of de achterkant van je penseel twee ogen in je bolletje klei.
   6. Wil je nog een neus? Snorharen? Of iets anders erin boetseren?
   7. Laat nu een (paar) nacht(en) goed drogen.
   8. Verf je haasje naar wens.

  video uitleg

  Knutselen voor Pasen: nog meer ideeën!

  Voor Pasen vind je nog meer leuke knutselideeën op deze blog. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleurrijke paashangers van papier of deze grote houten paashaas?

  Nog meer ideeën vind je in de verzamelblog met  zelfmaaktips voor Pasen.

  Ga jij deze paashaasjes van klei maken? Ik vind het altijd leuk als je het resultaat met me deelt. Stuur mij zeker even een foto door of tag me op Instagram @graceschouteren.

  Sign up for free class

  It’s easy and free!


  Grace

  Grace

  DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

  Ook interessant

  homewizard p1 meter
  8 februari 2024

  Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

  behang verwijderen: zo doe je dat
  5 februari 2024

  Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

  3 november 2023

  Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

  Laat reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *