Ben jij een DIY beginner?

Zo maak je zelf een leertoren!

Met deze Ikea hack & budget tip maak jij zelf een DIY leertoren voor je dreumes. Een ideale DIY om jouw kind een veilige plek op hoogte te geven om te leren, te spelen en te groeien. 

Een leertoren of in het engels learning tower is een kruk voor kleine kinderen, waar ze veilig op kunnen staan aan een aanrecht of wastafel. Een leertoren heeft een trapje – waardoor ze er zelf op en af kunnen klimmen – dichte zijkanten – zodat ze er niet langs de zijkant af kunnen vallen – en een veiligheidsstok bovenin – om omvallen langs achteren te voorkomen.  

Een leertoren biedt een veilige plek op hoogte voor jouw kind om te leren, te spelen en te groeien.

Met een leertoren help je jouw kind bij de ontwikkeling van nieuwsgierigheid en leer je hem of haar zelfstandigheid. Je dreumes kan veilig meehelpen, ontdekken en leren. Het voordeel hiervan is dat je kind zelfvertrouwen opbouwt. En ook heel fijn; door te helpen met het koken verdwijnt er alvast een stukje komkommer, kaas of iets anders in de buik van je kind. Lekker proeven dus! En daarnaast kunnen ze zelf leren handen wassen en tanden poetsen. Of gewoon lekker kliederen met water. 

Kortom, een leertoren is een geweldig educatief meubelstuk voor je dreumes. Onze zoon heeft er jaren plezier van gehad en sinds kort heeft onze dochter de leertoren ontdekt. Oh, wat was ze trots toen ze zelf in de leertoren geklommen was. Zo leuk om te zien. 

DIY Leertoren: Ikea hack

Wil je nu ook graag een leertoren? Ze zijn in prachtige uitvoeringen online te bestellen, maar kosten dan vaak wel over de honderd euro. Gelukkig is er ook een bekende learning tower Ikea hack om goedkoop en gemakkelijk een leertoren zelf te maken. Sterker nog deze DIY heb je in een handomdraai in elkaar gezet! Wat je nodig hebt? Enkel 2 Ikea krukjes: Ikea BEKVÄM + Ikea ODDVAR. Totale kosten? Nog geen 40 euro. Een goede budget tip dus. 

Dit heb je nodig

Zo ga maak je zelf een Ikea leertoren

  • Zet het Bekväm opstapje in elkaar volgens de instructies van Ikea.
  • Zet de Oddvar kruk in elkaar, maar wacht nog met het zitvlak en één van de latjes aan de zijkant.
  • Het zitvlak bevestig je niet boven, maar onderaan de poten.
  • Dan maak je met behulp van de vier extra schroeven de Oddvar kruk vast bovenop het Bekväm opstapje (zorg dat de randen aan de kant van het trapje gelijk komen).
  • Klaar!

Zo maak je de leertoren 2.0 met Ikea Bekväm

Op het moment dat wij deze Ikea hack gingen maken, bleek het Ikea Oddvar krukje overal uitverkocht te zijn. Dus wat heb ik gedaan: gewoon een Ikea hack leertoren 2.0 gemaakt. Het krukje had ik al in huis, dus verder moest ik enkel nog een bezoekje brengen aan de bouwmarkt voor materiaal. 

Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt? Bekijk het in deze videotutorial. 

Meer montessori voor thuis​

Vind jij het leuk om meer montessori meubels te maken voor in huis? Kijk dan ook eens bij mijn andere DIY blogs hierover. Wat dacht je bijvoorbeeld van een DIY Bedhuisje of een glijbaan in huis? Of ga juist gezellig knutselen met je kind en maak een handafdruk in zoutdeeg of pompons

Volg mij verder op Instagram voor meer inspiratie en abonneer je op mijn YouTube kanaal. En stuur mij ook zeker even een berichtje als je zelf aan de slag bent gegaan met deze DIY.

Sign up for free class

It’s easy and free!


Grace

Grace

DIY-er & mama die gelooft dat iedereen een huis kan maken tot een thuis.

Ook interessant

homewizard p1 meter
8 februari 2024

Jemig, wat schrok ik laatst van mijn maandelijkse verbruiksoverzicht van ons energiebedrijf. Ons energieverbruik is gewoon dik verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. WHAT!? Tijd om te besparen. Maar waarop? Daar kom je maar op één manier achter: meten.Dat meten kan heel simpel en eenvoudig met de Homewizard P1-meter. Dit kleine apparaatje kost je drie tientjes en klik je gewoon in je slimme meter. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is de P1-meter te koppelen in de Homewizard app (gratis) en je kan direct zien hoeveel je op dat moment verbruikt en ook hoeveel je zonnepanelen leveren.  Live water-, gas- en energieverbruik meten​ Wij hebben de Homewizard P1-meter al ingeplugd in ons vorige huis en vooral mijn vriend is nog steeds mega enthousiast over de meter en app. Eerst vond hij het gewoon interessant om te zien welk apparatuur wat verbruikte. Hij kijkt er nog steeds elke dag wel op alsof het een soort facebook is, maar dan met leuke inzichten. En sinds kort hebben we ook de Homewizard WiFi watermeter, waardoor we ook het waterverbuik kunnen bijhouden. Besparen op je energieverbruik​ Een tip van mij: zet ook je energietarieven in de Homewizard app. Ik krijg namelijk best vaak te horen: "we hebben vandaag 4 euro aan energie verbuikt." Of iets in die trant. En dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar dat dan keer 30 en het is niet zo leuk meer. En juist dat motiveert om te gaan besparen!Met de Homewizard P1-meter ingeplugd kun je op zoek gaan naar welke …

behang verwijderen: zo doe je dat
5 februari 2024

Wil jij graag behang verwijderen, omdat het een verouderd behangetje is of omdat je een ander behang erop plakken? Dat kan natuurlijk! Maar hoe? Met de juiste kennis en voorbereiding wordt het verwijderen van behang een succesvolle klus. Zelf ben ik dol op behangen. Je kunt met behang veel sfeer geven aan een ruimte. Maar wat als je op een behang bent uitgekeken of - net als ons - een huis koopt met overal geelachtig 'oma'-behang. In dat geval zit er maar een ding op: het behang eraf halen. Mocht het vliesbehang, vinylbehang of papierbehang zijn, dan is het zelfs een simpel klusje! En al helemaal met het juiste stappenplan en middelen. Wat heb je nodig? Afdekzeil Waterspuit of drukspuit Multifunctionele plamuurmes Behangperforator Met behang verwijderen is er een groot voordeel: behanglijm is op waterbasis. Dat betekent dat je met water de lijm eraf kan krijgen en dus ook het behang. Handig!  En dus ging ik aan de slag met heel wat meters behang om te verwijderen van de muren. En baan na baan heb ik heel wat tips & tricks verzamelt en de fijnste manier ontdekt als het gaat om behang verwijderen. Hieronder mijn uitgebreide stap-voor-stap handleiding om makkelijk behang te verwijderen. Voordat je verder gaat lezen, wil ik je graag nog één ding vertellen. Het kan zijn dat er glasweefselbehang op de muur zit. Dit zie je vaak in hele oude huizen en op bijvoorbeeld zolders van nieuwbouwhuizen. Weet je dat het behang dat je wil verwijderen glasweefselbehang is: …

3 november 2023

Wil jij het toilet een make-over geven? Behang is dan een geweldige manier om het kleinste kamertje in huis een extra dimensie te geven. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Behangen in het toilet. En is elk behang daar wel geschikt voor? Hieronder vind je al mijn beste tips, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kan gaan met behang in de wc. Vaak is het toilet een beetje saai. Gewoon wat basis tegels tot halverwege de muur, en daarboven is het dan gestuct. Zonde eigenlijk, want het is wel een ruimte waar je regelmatig vertoeft. Dus laten we die wc's een frisse uitstraling geven. Je kunt dan denken aan – lekker eenvoudig – een trendy kleurtje op de muur. Of misschien ga je wel all-in en kies je voor een complete transformatie van de toiletruimte. Beide opties tillen je toilet naar een hoger niveau.Maar vergeet behang niet! Sowieso ben ik dol op behang. Behang is een geweldige manier om een ruimte karakter te geven. Je tovert daarmee een kamer om in een ware oase door behang met palmbomen, geef het een romantische vibe met bloemenprints of juist een japandi look met een bamboo behang.  Kijk maar eens naar het prachtige fotobehang in ons toilet! BeforeAfter Alle voordelen van behang: Statement makenOf je nu kiest om een enkele muur te behangen of er helemaal voor te gaan en zelfs het plafond mee te pakken: behang is perfect om een statement te maken in de wc!Ruimte vergroten of verkleinenNet als kleur kan behang visueel de wc visueel groter …

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *